Decizie istorică în tenis. Roland Garros, anulat şi reprogramat abia în septembrie

Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului 2020, ce urma să înceapă în 24 mai, a fost reprogramat în luna septembrie 2020, din cauza epidemiei de coronavirus.

Pentru prima dată în istoria sa de 123 de ani, celebrul turneu de tenis de la Paris, Roland Garros,care era programat în perioada 24 mai – 7 iunie 2020, se va disputa în luna septembrie, la doar o săptămână distanţă de US OPEN.

Pandemia de coronavirus dă peste cap toate competiţiile sportive naţionale şi internaţionale. Organizatorii turneului au decis ca Roland Garros-ul să se dispute în perioada 20 septembrie și 4 octombrie 2020.

Astfel, Roland Garros se va suprapune cu turneele de la Guangzhou, Seoul și Wuhan (din circuitul WTA) și St. Petersburg, Metz, Laver Cup, Chengdu, Zhuhai și Sofia (din circuitul masculin).

Nu se ştie nimic însă despre cel de-al treilea Grand Slam, cel de la Wimbledon, ce se va întâmpla cu el. Dacă se va mai disputa în perioada 29 iunie – 11 iulie 2020.

Organizatorii de la All England Club ar prefera anularea în locul desfășurării cu tribunele goale.

Dacă US Open se ţine în perioada programată în calendar, 31 august – 12 septembrie 2020, toţi jucătorii vor aavea mari probleme de acomodare de pe hard pe zgura de la Paris. Mulţi jucători vor fi nevoiţi fie să renunţe la a mai participa la US Open fie la Roland Garros. Foarte puţini vor putea să se acomodeze în doar 7 zile. Avantajaţi vor fi cei care pierd în calificări şi în primul tur la US Open. Ar avea trei săptămâni la dispoziţie să se acomodeze cu zugra.

Vor fi foarte multe probleme şi multe turnee se vor suprapune în acelaşi timp, pentru ca jucătorii să poată să îşi menţină punctele în clasament.