Simona Halep a aflat azi, decizia oficialilor turneului de Grand Slam de la Wimbledon în privinţa capilor de serie. După îndelungi dezbateri, românca a primit statutul de principală favorită deşi nu a jucat niciun turneu pe iarbă în 2018.

Pentru prima dată în carieră, Simona Halep va fi cap de serie numărul 1 la Wimbledon, competiţie ce va avea loc la All England Club, între 2 şi 15 iulie.

Numărul unu mondial şi deţinătoare a trofeului de la Roland Garros, Halep are prima şansă să devină regină şi la Wimbledon.

Caroline Wozniacki a fost desemnată favorită numărul doi, iar Garbine Muguruza cap de serie numărul trei.

Serena Williams, deşi se află pe locul 183 mondial, va fi favorită numărul 25 la Wimbledon. Însă, organizatorii au ţinut cont de faptul că Serena a fost şapte ori campioană la Wimbledon.

România are două favorite în acest an la Wimbledon. Mihaela Buzărnescu a fost desemnată cap de serie numărul 29 la simplu feminin şi cap de serie numărul 15 la dublu alături de Irina Begu.

Monica Niculescu, finalistă în 2017 la dublu la Wimbledon, a fost desemnată cap de serie 13 la dublu, alături de belgianca Kirsten Flipkens.