Președintele României, Klaus Iohannis, în colaborare cu DNA, pregătesc decapitarea Guvernului României prin suspendarea din funcție a primului ministru Sorin Grindeanu ca urmare a începerii urmăririi penale a acestuia de către procurorii DNA din cauza ordonanței privind modificarea codului penal.

Mutare bombă a lui Iohannis. Este pregătit să distrugă Guvernul Grindeanu prin suspendarea primului ministru.

Mecanismul este simplu. DNA solicită Președintelui României aprobarea începerii urmăririi penale pe numele lui Sorin Grindeanu, după care Iohannis îl suspendă din funcție.

DNA a confirmat joi, că a început urmărirea penală în urma unei plângeri formulate de o persoană la adresa lui Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu și Florin Iordache.

„La Direcția Națională Anticorupție s-a înregistrat o sesizare depusă de mai multe persoane fizice cu privire la posibile fapte aflate în competența de soluționare a instituției, în legătură cu modalitatea de adoptare a unor acte normative. Ca urmare, în conformitate cu prevederile procesual penale, se efectuează acte procedurale cu privire la aspectele sesizate. Precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Joi, întrebat de un jurnalist dacă are informații cu privire la faptul că Executivul ar pregăti o nouă ordonanţă menită să unească DNA cu DIICOT, Iohannis a răspuns: Am citit în media şi acuzația să s-ar pregăti şi rectificarea din partea Guvernului că nu s-ar pregăti. Acum, Guvernul a mai spus şi altă dată că nu vrea să dea ordonanţă pentru modificarea Codului, că nu pune pe ordinea de zi. Fiecare poate să-şi imagineze ce dorește, însă eu vă spun un lucru foarte clar, şi mai ales guvernanţilor: „Jos mâinile de pe DNA!”

Procurorii se aliază cu Iohannis și dau lovitură după lovitură Guvernului Grindeanu.

Koveși a trimis DNA la Ministerul Justiției ca să primească lista cu cei care au lucrat la ordonanțe și la proiectul de lege privind grațierea, cerând toate actele redactate și corespondențele elctronice, iar Procurorul General a solicitat CSM recocarea detașării procurorilor Oana Hăineală și Constantin Sima de la Ministerul Justiției.

Având în vedere necesitatea derulării în condiții de imparțialitate a unei cauze instrumentate de către Direcția Națională Anticorupție, având ca obiect împrejurările elaborării proiectului de ordonanță de urgență privind modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală, precum și a proiectului de lege pentru grațierea unor pedepse, astăzi, 2 februarie 2017, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii încetarea detașării la Ministerul Justiției a doamnei procuror Oana Andreea Schmidt-Hăineală și a domnului procuror Constantin Sima”, se arată în comunicatul Parchetului General.

Decizia Procurorului General vine la câteva ore după ce Ministrul Justiției, Florin Iordache, și-a delegat până în 7 februarie atribuțiile curente referitoare la desfășurarea activității Ministerului Justiției, secretarului de stat Constantin Sima.

Oana Schmidt-Hăineală a contribuit la întocmirea OUG pentru modificarea Codului Penal și a legii pentru grațiere.

Sorin Grindeanu a vorbit despre eventualul dosar deschis de DNA: Am citit că s-a deschis un dosar. Eu nu am imunitate. Nu e o chestiune care să îi oprească. Ce am cerut eu să se ducă toate procedurile interne conform legii. Că sunt dosare, că nu sunt.. Am văzut că am dat abuzul în serviciu pentru cineva apropiat mie.