Florin Iordache a cedat presiunilor străzii şi joi, şi-a anunţat demisia din funcţia de Ministru al Justiţiei. Judecătoarea Dana Gîrbovan ar putea să fie numită la Ministerul Justiţiei la propunerea Partidului Noua Românie.

Florin Iordache şi-a anunţat joi demisia, într-o declaraţie scurtă de presă care a dourat doar un minut, susţinută la Palatul Victoria.

De când am venit la Ministerul Justiţiei am depus eforturi şi am făcut toate demersurile legale pentru a modifica legile în vigoare potrivit procedurilor.  Toate iniţiativele sunt legale şi constituţionale. Cu toate acestea pentru opinia publică nu a fost suficient. Drept urmare am decis să îmi depun demisia„, a declarat Florin Iordache.

Demisia vine după scandalul naţional care a generat ample manifestări de protest în toaţă ţara din cauza adoptării ordonanţei 13 prin care se modificau câteva articole din codul penal şi de procedură penală.

Judecătoarea Dana Gîrbovan, în prezent magistrat la Curtea de Apel Cluj și Președinte al Uniunii Naționale a Judecătorilor din România, este propusă de către Noua Românie, în funcția de Ministru al Justiției.

Președintele PNR, Sebastian Popescu i-a trimis marți seară, Primului Ministru Sorin Grindeanu, o scrisoare deschisă pentru a-i propune o soluție de detensionare a situației din țară creată din cauza Ordonanței 13/2017.

Președintele Noua Românie îi propune premierului Grindeanu să-l revoce pe Florin Iordache, ca gest de recunoaștere a faptului că a gestinat deficitar activitatea Ministerului și pentru că a creat o situație tensionată în țară care a culminat cu proteste masive de stradă.