Roger Federer este negru de supărare că a fost eliminat în turul doi la Miami de un jucător necunoscut aflat abia pe locul 175 mondial. Elveţianul a luat o decizie şocantă care ia prin surprindere lumea tenisului mondial.

Roger Federer a anunţat la conferinţa de presă de după meci, că nu va mai juca trei luni tenis şi nici nu va participa la turneul de la Roland Garros.

„Am decis să nu joc sezonul de zgură. Nu am jucat foarte bine nici săptămâna trecută (n.r. – Roger Federer a pierdut finala de la Indian Wells în tiebreak-ul setului decisiv în faţa lui Juan Martin del Potro). Încerc să pun ordine în lucruri, acum am ceva timp la dispoziţie. A fost important să recâştig numărul unu mondial la Rotterdam, să îl păstrez acum sau să îl recâştig de-a lungul sezonului nu mai este la fel de important. Eu sunt un tip care gândeşte pozitiv, cred că fiecare meci este o oportunitate. Sunt dezamăgit de faptul că nu am găsit o soluţie. Dar, el a fost un pic mai bun decât mine, astăzi. El a fost mai relaxat, aşa că am meritat să pierd numărul unu mondial, astăzi – atât a fost de rău. Am stat pe modul ‘căutare’ tot meciul. Ce faci mai departe? Iei o pauză, te detaşezi, revii la antrenament şi munceşti”, a explicat Roger Federer la conferinţa de presă.

Thanasi Kokkinakis a reuşit, sâmbătă noapte, victoria carierei în faţa numărului unu mondial, Roger Federer, în trei seturi, scor 3-6, 6-3, 7-6(4).

Elveţianul are 20 de titluri de Mare Şlem în palmares, dar un singur trofeu la Roland Garros, în 2009.

Federer, în vârstă de 36 de ani intenţionează să revină în competiţie în sezonul pe iarbă, în turneul de la Halle, pe 18 iunie.

Eliminarea în turul doi la Miami îl costă pe elveţian şi locul unu mondial. Din 2 aprilie, Rafael Nadal, accidentat, redevine numărul unu mondial, pentru a cincea oară în carieră.