La doar opt ani, un copil a devenit călăul temutei organizaţii teroriste, ISIS. O înregistrare video în care un creștin nigerian este executat de un copil-soldat a fost publicată de „agenția de știri” AMAQ a ISIS, potrivit The Guardian Nigeria.

Cu sânge rece, copilul călău, îl execută pe prizonierul nigerian, după care transmite un mesaj tranşant: Nu ne vom opri până când nu vom răzbuna tot sângele vărsat.

Folosirea copiilor-călăi este o practică comună a jihadiștilor, în scopuri propagandistice, numindu-i pe minori „puii Califatului”.

Imaginile greu de privit au fost preluate și de SITE Intelligence Group, o organizație care urmărește activitatea grupărilor jihadiste.

Filiala din Africa de Vest a Statului Islamic s-a format după ce o facţiune s-a despărţit de grupul islamist nigerian Boko Haram, în 2016.

Luna trecută, 11 prizonieri creştini au fost ucişi de teroriştii ISWAP la Borno, în ziua de Crăciun, scrie Mediafax. Un videoclip difuzat atunci îi înfăţişa pe cei 13 ostatici, dintre care se crede că 10 erau creştini şi trei musulmani.

ISWAP a afirmat că doi prizonieri au fost cruţaţi, iar ceilalţi 11 au murit pentru a răzbuna uciderea liderilor Abu Bakr al-Baghdadi şi Abul-Hasan Al-Muhajir, din Irak şi Siria.