Remaniere masivă în Guvernul Cioloș. Primul ministru a tăiat în carne vie cu Curaj și a lăsat Guvernul fără Bostan, Costescu și Stoenescu.

Au plecat din Guvernul Cioloș următorii miniștri: Marius Bostan – Ministrul Comunicaţiilor, Adrian Curaj – Ministrul Educației, Ministrul delegat al Departamentului Românilor de Pretutindeni – Dan Stoenescu și Ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

”După o perioadă de pregătire, de construcție, Guvernul intră într-o etapă de livrare a rezultatelor. La începutul mandatului ne-am asumat câteva măsuri concrete, dar care să aibă impact și consistență. Sunt domenii în care avansat și domenii unde îmi doresc să dau un impuls. Am decis să operez patru schimbări în Guvern. Vreau să mulțumesc pentru activitate miniștrilor Adrian Curaj, Marius Bostan, Dan Costescu și Dan Stoenescu, sunt proiecte pe care s-a lucrat bine, la altele au fost întârzieri. Propun pentru Ministerul Educației pe domnul Mircea Dumitru, rectorul Universității București. La Transporturi o să îl propun pe domnul Sorin Bușe, un manager cu un CV impresionant. La Ministerul pentru relațiile cu românii de pretutindeni i-am propus postul doamnei Maria Ligor, un diplomat care cunoaște bine diaspora. Pentru Ministerul Comunicațiilor decizia mea este să propun un interimat, pe domnul Dragoș Tudorache, Șeful Cancelariei Primului-Ministru” a anunțat premierul Dacian Cioloș

Premierul a spus că propunerile sale vor fi trimise mâine președintelui Klaus Iohannis.

Marius Dumitru a fost propus la Educație, pe Sorin Bușe la Transporturi, Maria Ligor la Departamentul pentru relațiile cu românii de pretutindeni, iar la Ministerul Comunicațiilor va fi numit interimar șeful Cancelariei premierului, Dragoș Tudorache.

Cei patru demiși azi se adaugă la cei patru care au plecat pe rând din Guvern de la Cultură, Muncă, Sănătate și Fonduri Europene.