Mirela Oprea, născută pe 19 octombrie 1967, căsătorită și mamă a doi băieți, își face debutul în literatură cu un roman intitulat ”Falsă identitate”, scris în anul 2013.

 “Părea că toți aleargă înnebuniți, sperând să găsească fericirea, însă niciunul nu-şi dădea seama că fericirea se află, de fapt, în fiecare clipă a vieţii pe care, cu neştiinţă şi nepăsare, o irosesc”, astfel începe periplul cititorului în universul incitant și provocator din Falsă identitate.

O lectură spumoasă, fluidă și captivantă, romanul Falsă identitate – debutul literar al autoarei Mirela Oprea – invită la evadare și visare. Povestea de dragoste dintre Johanna și Nicolas, condimentată cu o tumultoasă și copleșitoare încărcătură erotică, alături de un profund mesaj social de milostenie și smerenie, devine, pe măsură ce acțiunea evoluează, un strigăt disperat către o lume care a uitat să-și conserve umanitatea. Acțiunea urmează ițele unei intrigi captivante, ce se desfășoară într-un ritm galopant, cu întorsături surprinzătoare, construind gradual suspans și atașament față de protagoniști.

Eroii romanului își câștigă rapid un loc în inima cititorului, după cum punctează Adriana Bejgu (editor), Personajele principale, Johanna și Nicolas − doi tineri de excepție prin frumusețe fizică și sufletească − își trăiesc iubirea pe fondul unui spaţiu renumit prin opulenţă, strălucire falsă, gust pentru distracţie, bogăţie şi putere, aflat unde altundeva, decât în America, care altul, decât Los Angeles. Personajele par construite cu oarecare idealism, dar devin credibile datorită finei analize a sentimetelor contradictorii care le mistuie, pe care o face autoarea.”

Povestea oglindește – după cum anticipează și titlul Falsă identitate – un joc de proiecții viciate de etichetele și măștile sociale, care ne împiedică adesea să descoperim ce se ascunde, de fapt, dincolo de aparențe. Astfel încât, frenezia și erotimsul poveștii de dragoste se întrepătrund cu suspansul caracteristic unui roman polițist, peste care se suprapune spiritul justițiar și rebel al eroinei care se luptă cu “sistemul” de dragul celor slabi și buni. Cititorul va regăsi în paginile romanului semnat de Mirela Oprea o surprinzătoare demitizare a profilului omului bogat, egoist, infatuat, lipsit de scrupule. Romanul readuce în actualitate candoarea din povești clasice de tip My Fair Lady sau bunătatea din parabole biblice, cum ar fi Bunul Samaritean.

Roman-confesiune, sau mai degrabă roman-rugăciune pentru o lume mai bună, Falsă identitate este o carte-manifest, o carte-spovedanie, o carte-epifanie. Și nu întîmplător, pentru că “în anul 2010, un diagnostic nefast mi-a pus optimismul la grea încercare. Recunosc, am fost copleșită atunci când medicul care mi-a citit tomograful, mi-a explicat, de parcă aș fi avut nevoie, implicațiile diagnosticului și riscurile de a trăi cu o tumoră la cap. Nimic nu m-ar fi putut pregăti pentru acel moment. Curând, acel sentiment care păruse să mă lovească în moalele capului, s-a evaporat ca prin minune. Nimic. Absolut nimic nu avea să mă îngenuncheze, mi-am spus mie însămi. Iar ceea ce păruse o nenorocire, am luat-o ca pe o binecuvântare. Am căutat adânc în străfundul sufletului meu, și spre surprinderea mea, am descoperit resurse nebănuite. Astfel încât, iată, 5 ani mai târziu, după ce operația și recuperearea sunt deja la capitolul amintiri îndepărtate, lansez prima mea carte, ca un semn că diagnosticul a însemnat «condamnarea»  mea la a renaște.”, a mărturisit Mirela Oprea.

Cartea Falsă identitate poate fi achiziționată online accesând librăriile virtuale Elefant.ro, Libris.ro, Pravaliacucarti.ro, Books-express.ro, Self-Publishing.ro. De asemenea, cartea poate fi cumpărată din librăria Cărturești Constanța (City Mall). Iar varianta în limba engleză poate fi comandată online accesând Amazon.com.

Mirela Oprea – constănțeancă, născută pe 19 octombrie 1967, căsătorită și mamă a doi băieți. A scris Falsa identitate în anul 2013.

În octombrie 2014, cartea a fost editată la nivel internațional de editura Lambert Publishing-Germania. Iar în aprilie 2015 a fost publicată versiunea în limba română la editura Self Publishing.