Atunci cand in bucatarie se pregateste mancare in mod constant, camera se umple de aburi, aer umed si fum. O hota de bucatarie este o necesitate si un utilaj care nu doar sporeste confortul, dar este absolut necesar sa fie la bucatarie pentru a putea respira aer curat si pentru ca pregatirea bucatelor sa fie o placere si nu un test de rezistenta la aerul greu de respirat.

Totusi, pentru a alege o hota de bucatarie care sa faca fata volumului de aburi, fum sau aer umed care se produc in bucataria ta atunci cand gatesti, este important sa cunosti criteriile in functie de care ar trebui sa faci selectia unei hote potrivite pentru tine.

In primul rand, trebuie sa mentionam ca exista doua tipuri de hote, cele care elimina compelt aerul din bucatarie si cele care curata aerul si il elimina din nou in incapere. In cazul alegerii tipului de hota, este important sa analizezi si locul de amplasare al acesteia. Pentru o hota care sa elimine definitiv aburii este necesara o amplasare mai aproape de fereastra, in acest sens, trebuie sa gandesti toate aceste detalii din start, atunci cand faci planurile de renovare pentru bucatarie.

Cum alegi dimensiunea si filtru potrivit pentru hota?

Dimensiunea pe care o are hota este foarte importanta, deoarece acesta ii determina si capacitatea de absorbtie a aburilor. Desigur, hota trebuie sa corespunda dimensiunilor aragazului, preferabil, chiar, sa fie putin mai mare decat aragazul, astfel incat sa asigure o capacitate de absorbtie mai mare.

Filtrele pe care le poate avea o hota bucatarie sunt de doua tipuri: cele permanente, care pot fi curatate si cele de unica folosinta, care se inlocuiesc o data la cateva luni. Este important ca filtrul permanent sa fie unul de calitate si sa aiba o capacitate de filtrare ridicata, altfel, hota nu va face fata la volumul de aer umed sau aburi din bucatarie.

Viteza de ventilatie este si ea foarte importanta. Atunci cand alegi o hota, opteaza pentru una care are mai multe viteze de ventilatie, astfel, vei putea usor adapta hota in functie de bucatele pe care le gatesti si puterea aragazului. Alege o hota de calitate, deoarece aceasta are si un nivel mai redus de zgomot, care este un lucru important atunci cand ai mai multe bucate de pregatit si trebuie sa stai la bucatarie un timp mai indelungat.