Unii dintre noi prefera ca atunci cand pleaca in vacanta sa isi lase masina acasa, preferand sa ajunga la destinatie fie cu avionul, fie cu autocarul sau trenul iar la destinatie sa se deplaseze cu mijloacele de transport in comun, altii prefera sa mearga cu avionul si la destinatie sa inchirieze o masinii, iar altii prefera sa inchirieze o masina pentru a se deplasa pe intreaga perioada vacantei. Bineinteles ca fiecare varianta are avantajele si dezavantajele ei, dar astazi iti vom povesti mai multe despre ce inseamna sa inchiriezi o masina, ce inseamna transfer aeroport, la ce trebuie sa fii atent atunci cand inchiriezi o masina si multe, multe alte.
Avantajele pe care o masina inchiriata ti le ofera sunt multiple, de la:
– Libertatea de miscare – o masina iti permite sa te deplasezi oriunde ai nevoie fara sa iti mai faci griji ca nu cunosti rutele si orele mijloacelor de transport in comun sau de faptul ca ca dupa anumite ore nu mai ai cu ce te deplasa si nici ca nu ai cu ajunge in anumite zone ale orasului. Acest lucru este valabil in toate cazurile, ca pleci in vacanta sau in delegatie, ca masina personala este in service si asa mai departe.
– Posibilitatea de a folosi o masina pe o perioada scurta sau lunga; fara sa iti faci griji de tot ce inseamna ingrijirea unei masini – de la taxe, revizii pana la locuri de parcare si impozite.
– Poti conduce ce model de masina vrei – indiferent ca pleci in concediu sau ai nevoie de o masina care sa iti asigure transportul pana la serviciu o perioada scurta de timp, poti inchiria orice model iti doresti. Cum majoritatea companiilor de inchirieri auto detin o flota impresionanta de masini, de la o perioada la alta, poti inchiria modele diferite pentru a bucura de toate avantajele pe care un anumit model de masina le ofera.
Hai sa lamurim la ce ne referim atunci cand spunem transfer aeroport – ori calator de meserie stie cat de important este poti beneficia de transfer aeroport – hotel – aeroport, adica sa poti inchiria o masina care se afla chiar in aeroport si cu care sa poti ajunge la hotel, astfel nu mai este nevoie sa astepti transportul in comun, caci cu toate bagajele dupa tine – si uneori si dupa un drum lung si obositor, mersul in picioare nu este deloc o idee care sa sune bine. Astfel, poti inchiria o masina de la unul din birourile din aeroport, ori poti rezerva masina online, te deplasezi cu ea, iar la plecare o lasi tot in aeroport, fara sa iti faci griji ca vei plati in plus sau ca te vei cara cu bagajele prin transportul public.
La fel cum iti spuneam in primele randuri ale acestui articol, atunci cand apelezi la serviciile unei companii de inchirieri auto, dar si dupa ce ai inchiriat masina – trebuie sa ai in vedere mai aspecte. Iata despre ce este vorba.
1. Oferta de pret – ca in cazul oricarui alt tip de serviciu si oferta de pret pentru inchirierea unei masini poate fi diferita de la o companie la alta. Din acest motiv iti recomandam sa cauti, sa compari si sa verifici cat mai multe oferte de la companii diferite. De asemenea, inchiriaza un model care sa satisfaca nevoile tale.
2. Informare si iar informare – daca inchiriezi o masina pentru prima data, este foarte important sa cunosti foarte bine clauzele pe care contractual de inchiriere le cuprinde.
Astfel trebuie sa ai in vedere si sa ceri cat mai multe informatii despre asigurarile pe care trebuie sa le inchei si ce anume acopera acestea, dar si despre garantia/depozitul care este achitat in momentul in care se inchiriaza masina si in ce conditii poate fi acesta oprit.
3. Documentele necesare – pentru a intra in posesia unei masini inchiriate trebuie sa indeplinesti anumite conditii ce pot fi diferite de un model de masina la un altul, dar si de la o companie la alta. Asa ca este necesar sa stii si ce documente trebuie sa le prezinti pentru a putea intra in posesia masinii pe care doresti sa o inchiriezi.
4. Regulile pe care trebuie sa le respecti pe toate perioada inchirieri – orice companie de inchirieri auto iti va impune cateva reguli pe care sa le respecti, unele pot impune o limita de kilometric zilnici, alte ca masina sa fie condusa doar pe teritoriul unei anumite tari si numai de drumuri asfaltate si semnalizate corespunzator si lista poate continua.
5. Starea masinii – este poate unul din cele mai important aspecte, astfel este necesar sa verifici ca aceasta nu prezinta defecte inainte de a pleca cu ea la drum. Aceasta verificate este indicat sa se realizeze in prezenta unui reprezentant al companiei de inchirieri. De asemenea, daca ai cerut anumite extra optiuni, acesta este momentul in care ar trebui sa te asiguri ca beneficiezi de ele. Nu uita sa verifici si nivelul combustibilului disponibil.
6. Returneaza masina fix atunci cand ai stabilit cu compania de asigurari pentru a evita orice taxa suplimentara. Unele companii iti pot percepe o taxa suplimentara chiar daca ai inapoiat masina mai repede.
7. Parcheaza masina regulamentar si evita orice incalcare a legii, caci amenzile le vei plati chiar tu din buzunarul propriu.
Ai nevoie de o masina pe care sa o inchiriezi din Bucuresti sau din Otopeni? Verifica si ofertele disponibile.