In ultimii ani, din ce in ce mai multi romani si-au achizitionat o bicicleta, inspirati de prieteni si impulsionati de trendurile sanatoase, care promoveaza miscarea, dar si de preturile in scadere ale vehiculelor pe doua roti. Totusi, a fi „incepator” la acest capitol presupune mai multe lucruri decat sa nu stapanesti foarte bine ghidonul si coordonarea picioarelor pe pedale. Unul dintre aspectele importante pe care trebuie sa le cunosti inainte de a te aseza in sa si a pleca la drum este legat de apa pe care sa o consumi in momentele de pauza de pe traseu.

Astfel, multi novici ai mersului pe bicicleta isi umplu bidonul cu apa de la robinet, inainte sa plece de acasa, sau opresc la cate o cismea din parc, pentru „realimentare”. Respectiva abordare nu este, insa, nici pe departe cea mai potrivita, asa cum vei vedea in continuare, intrucat apa imbuteliata reprezinta solutia ideala, din mai multe puncte de vedere. Citind articolul, vei afla si tu de ce sa optezi pentru aceasta varianta, alegand sa achizitionezi un dozator si/sau bidoane cu apa de 19 litri de la un furnizor profesionist, cu o experienta indelungata in domeniu.

  1. Dupa efort, corpul are nevoie de un aport de apa sanatoasa. „Aventurile” cu bicicleta, fie ca vorbim despre cele urbane sau pe itinerarii mai putin circulate, se pot solda cu pierderi importante de apa, prin transpiratie, mai ales in cazul drumurilor lungi sau al urcarilor intense. Astfel, organismul va cere un aport de apa mai bogat decat in mod obisnuit si este important ca aceasta sa fie una de calitate. Din pacate, in tara noastra, apa de la robinet nu este intotdeauna potabila, fiind plina de impuritati si avand un aspect, un miros si un gust care nu pot fi catalogate drept atractive.

In schimb, apa imbuteliata, spre exemplu cea de la compania romaneasca H2On, este 100% microbiologic pura si netratata, fiind premiata inclusiv la nivel international (Superior Taste Award, acordat de International Taste Institute din Bruxelles – Belgia, in 2019, 2020 si 2021).

  1. Un organism incordat resimte efectele unei ape de o calitate indoielnica. In aceeasi ordine de idei, un corp tensionat, supus unui efort pe o perioada de cateva ore, cat poate dura un circuit cu bicicleta, va simti din plin consecintele unui aport de apa necorespunzator, care ii poate face mai mult rau decat bine. In schimb, apa imbuteliata, consumata in cantitati suficiente, insa cu inghitituri mici, il va hidrata si ii va asigura doza de energie, atat la propriu, cat si la figurat, pentru a continua activitatea sportiva.
apa imbuteliata

In concluzie, apa imbuteliata este de departe cea mai buna bautura care poate fi folosita pentru a umple bidonul de bicicleta. Avantajele fata de apa de la robinet au fost deja enumerate, iar cele fata de alte bauturi, precum sucurile, berea sau alte tipuri de alcool, sunt evidente: acestea pluseaza numai la capitole precum gust sau fericire de moment, in timp ce apa este singurul lichid care aduce sanatate si creeaza o „dependenta” pozitiva.