De ce sa apelezi la servicii SEO si cu ce agentie poti colabora?

Search Engine Optimization reprezinta o tehnica de marketing online care te ajuta sa-ti faci vizibila afacerea pe Internet si, ca orice modalitate de promovare, contribuie la generarea si majorarea incasarilor. Indiferent ca ne referim la business-uri de talie mica, medie ori mare, cu adresabilitate locala, nationala sau chiar internationala, ce se desfasoara in mediul digital, serviciile SEO se pot aplica cu succes, oferind rezultate pe termen lung.

 

In general, e vorba de optimizarea site-urilor (pentru motoarele de cautare) precum magazine online sau pagini de prezentare a unei oferte de servicii, insa o strategie de branding ce include SEO poate functiona foarte bine si in situatia unei campanii de management al reputatiei (reputation management).

 

Privind motoarele de cautare, care fac apanajul activitatilor specifice tehnicii de marketing online cunoscute sub denumirea generica de Search Engine Optimization, serviciile SEO au de obicei in prim-plan motorul Google; acesta fiind cel mai utilizat atat in Romania, cat si in majoritatea celorlalte tari. In acelasi timp, metaforic vorbind, putem aprecia ca optimizarea SEO in sine reprezinta „motorul” care pune in functiune comertul electronic in „parametrii optimi” – adica pe cale organica.

 

Prin optimizarea continutului scris al unui site targetand anumite cuvinte cheie si expresii de cautare relevante pentru domeniul de activitate al business-ului in cauza, Google va afisa oferta brandului respectiv in prima pagina a rezultatelor sale (SERPs), iar astfel traficul organic va creste. In urma unei cautari initiate de un user, exista sanse foarte mari ca pagina ta sa fie accesata „la recomandarea” lui Google (care iti va prioritiza afacerea in randul numeroaselor sale rezultate afisate, printr-o pozitie de top).

 

Cu cat vei obtine o pozitie mai fruntasa, cu atat vei avea mai multe click-uri si, respectiv, sanse pentru incheierea unei tranzactii pe site-ul tau. Cu alte cuvinte, utilizatorul de Internet, initial potential client, va achizitiona produsele/serviciile tale, iar incasarile vor creste; ceea ce, in termeni de servicii SEO aplicate cu succes, se defineste prin cresterea ratei de conversie (transformarea persoanelor interesate de oferta ta in clienti efectivi).

Pe langa optimizarea continutului on-page, din categoria de servicii SEO mai fac parte si multe alte activitati conexe sau etape ale procesului: research-ul de cuvinte cheie, auditul site-ului si crearea arhitecturii acestuia, optimizarea off-page si link building-ul, monitorizarea constanta a competitiei si a rezultatelor etc.

 

Pentru a afla mai multe despre ceea ce presupune un pachet de servicii SEO, care pot fi avantajele sale pentru afacerea ta si ce costuri ar putea implica, acceseaza site-ul www.iagency.ro. Aceasta agentie este una dintre agentiile de profil de referinta in Romania, cu o experienta indelungata in domeniu si cu un portofoliu variat de clienti. In plus, aceasta ofera consultanta si servicii de marketing online integrate pentru rezultate precise.

 

Ne place sa credem despre noi ca suntem niste alpinisti ai motoarelor de cautare. Traim pentru momentul in care ajungem in varf si zambim triumfatori. Toata munca noastra consta in a aduce site-ul tau pe culmile potrivite, astfel incat potentialii clienti sa poata ajunge la el. Construim strategii de marketing online care sa se potriveasca cu obiectivele si bugetul tau!” – Echipa iAgency.ro