RCA, sau asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule si tramvaie, este un real ajutor pentru soferi in cazul in care apare un accident rutier in urma caruia au rezultat vatamari corprurale si/sau pagube materiale.

Chiar daca asigurarea RCA nu se adreseaza in mod direct celui asigurat, fiind o asigurare care il despagubeste tertul pagubit, aceasta acopera costurile pe care asiguratul este nevoit sa le plateasca din cauza accidentului cauzat de el.

Asadar, asigurarea RCA acopera prejudiciile dovedite suferite de terte persoane in urma accidentului produs prin intermediul vehiculului asigurat. Astfel, in conformitate cu limitele contractuale si perioada de valabilitate a acestuia, asiguratorul RCA acorda despagubiri in bani pentru anumite circumstante precum: vatamari corporale sau deces, prejudicii materiale, cheltuieli aferente diminuarii valorii vehiculului dupa reparatii si chiar costuri pentru readucerea vehiculului la starea dinaintea accidentului.

Asigurarea va acoperi si cheltuielile legate de transportul vehiculului avariat pana la unitatea reparatoare aleasa de cel asigurat de la locul accidentului daca respectivul vehicul nu se mai poate deplasa prin mijloace proprii, sau chiar inlocuirea vehiculului cu unul functional.

In ceea ce priveste conditiile de a detine o astfel de asigurare, RCA poate fi achizitionata de o persoana fizica sau juridical, pe o perioada determinata intre 1 si 12 luni.

Cand urmeaza sa faci o alegere pentru asigurarea RCA, este important sa analizezi piata actuala pentru a identifica cele mai optime solutii care sa corespunda nevoilor tale.

De ce sa alegi RCA de la Asirom?

Asigurarea RCA de la Asirom acorda despagubiri pentru pagube materiale, vatamari corporale sau deces, readucerea vehiculului la starea de dinaintea evenimentului, precum si alte cheltuieli de judecata efectuate de catre persoana prejudiciata.

Asigurarea RCA este valabila atat pe teritoriul Romaniei, pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, cat si cele ce apartin Spatiului Economic European, dar asiguratorii pot extinde valabilitatea teritoriala a politei.

Spre deosebire de alte planuri de asigurari, la Asirom poti calcula prima de asigurare RCA in doar 3 pasi simpli, online, direct din contul myAsirom.

Un alt avantaj major este clauza suplimentara a asigurarii RCA de la Asirom: decontarea directa. Gandita special pentru confortul si siguranta celui asigurat, clauza suplimentara asigura rezolvarea daunelor rapid si simplu.

Tot ce trebuie sa faci este sa anunti dauna, iar cei de la Asirom vor avea grija ca masina ta sa fie reparata, fara sa apelezi la asiguratorul celui vinovat de accident!