Mediul online, sau ceea ce noi numim pe scurt Internet, s-a dezvoltat foarte mult in ultimul deceniu, astfel ca acesta este alcatuit in momentul actual din miliarde de site-uri, numar care se afla intr-o crestere constanta de la un an la altul.

Acest lucru confirma practic faptul ca acest mediu are un potential urias pentru dezvoltarea unor afaceri. Lansarea unei afaceri pe Internet nu mai este un lucru la fel de descurajator ca odinioara avand in vedere ca lcururile sunt astazi mai simple ca niciodata gratie serviciilor web de tot soiul la care putem apela in momentul in care dorim sa devenim administratorii unei astfel de afaceri. Inregistrarea numelui de domeniu si web hosting-ul insa, raman servicii web indispensabile existentei unui site pe Internet, astfel ca acestea necesita un plus de atentie din partea tuturor celor care isi doresc sa devina administratori de afaceri online.

Numele de domeniu este unul dintre lucrurile pe care il neglijam de foarte multe ori, fara a lua in calcul faptul ca acesta reprezinta identitatea online a unei afaceri pe Internet. Inregistrarea unui nume de domeniu este un proces simplu, care se face prin intermediul companiilor de profil, insa alegerea celui potrivit este partea cea mai dificila din intregul proces dat fiind faptul ca pe internet exista deja miliarde de site-uri, fiecare dintre acestea avand cate un nume de domeniu distinct. Servicii de inregistrare domenii putem regasi astazi la Gazduire.ro, unul dintre cele mai bine cotate site-uri care ofera servicii web de inalta calitate.

Iata totusi cateva motive pentru care numele de domeniu are o importanta de necontestat atunci cand vine vorba despre succes in online.

Numele de domeniu reprezinta adresa site-ului in sine.

Un aspect foarte important de care numerosi webmasteri uita atunci cand isi aleg numele de domeniu este faptul ca in esenta numele de domeniu este defapt chiar adresa web a site-ului. Alegerea unui nume de domeniu neserios, poate avea repercusiuni destul de neplacute asupra evolutiei unui site in timp. Utilizatorii taxeaza destul de mult astazi acele site-uri care le par neserioase dat fiind faptul ca astazi au alternative numeroase atunci cand vine vorba despre magazine online. Asadar, daca vrei ca magazinul tau online sa se bucure de un real succes, este necesar sa le oferi utilizatorilor tai produse si servicii de calitate, experiente de navigare cat mai placute, dar si suficiente motive pentru care sa revina, ori de cate ori au nevoie de un serviciu sau un produs de calitate.

Numele de domeniu reprezinta o parte din identitatea afacerii tale online.

Importanta alegerii unui nume de domeniu foarte bun este dat si de faptul ca un nume de domeniu reprezinta practic o parte din identitatea unei afaceri online. Utilizatorii practic asociaza de foarte multe ori numele de domeniu (adresa web a unui site) cu identitatea propriu-zisa a unui site, astfel ca este absolut necesar sa ne indreptam atentia inspre nume de domeniu cat mai relevante si mai usor de retinut. In acest sens, este recomandat sa lasam deoparte numele de domeniu foarte lungi sau pe cele care contin cifre sau simboluri in interiorul lor, lucruri care nu fac altceva decat sa ingreuneze memorarea cu usurinta a adresei web de catre utilizatori.