De ce investiția în panouri fotovoltaice este o alegere inteligentă acum?

Eficiența energetică este un trend tot mai accentuat în lumea de azi, în care efectele poluării deceniilor trecute au început deja să-și facă simțită prezența printr-o încălzire globală tot mai accentuată. Pe lângă reducerea emisiilor industriale și eforturile titanice ale industriei auto de a face trecerea la propulsia hibridă sau complet electrică, atenția oamenilor, dar și a autorităților, se îndreaptă și asupra clădirilor de tip business și rezidențial. Una din soluțiile care deja începe să-și arate valoarea este implementarea de surse ecologice de energie, cele mai cunoscute aplicații în acest domeniu și cu o aplicabilitate extinsă fiind panourile fotovoltaice. 

În special pentru cei care au locuințe individuale, alegerea unor sisteme de producere a energiei electrice din surse regenerabile este, azi, una din cele mai inteligente investiții cu efecte benefice pe termen lung atât asupra mediului înconjurător, cât și asupra bugetului familiei. 

Iată care sunt principalele avantaje ale instalării unui sistem de panouri fotovoltaice pentru locuința ta

  • Creșterea valorii de piață a proprietății 

Este deja evident la nivel mondial că trecerea la un consum de energie produsă ecologic este un trend ce nu mai poate fi inversat. Tot mai mulți oameni se vor afla în căutarea unor soluții pentru eficientizarea consumului, dacă nu cu scopul de a salva mediul înconjurător, cel puțin pentru a reduce în mod semnificativ sumele de bani plătite lunar pe facturile de energie electrică. 

O casă care are deja un sistem autonom de producere a energiei electrice cu ajutorul unor panouri fotovoltaice va avea, cu siguranță, o valoare de piață mult mai bună decât a proprietăților cu sisteme clasice de alimentare de la rețeaua unui furnizor de electricitate.

  • Economii importante la cheltuieli pe termen lung 

Chiar dacă investiția inițială în dotarea casei cu un sistem de panouri fotovoltaice este destul de importantă, economiile realizate lună de lună, timp de zeci de ani, se adună și depășesc cu mult valoarea sumelor plătite la montarea inițială. În plus, există diverse programe de finanțare susținute de stat pentru încurajarea proprietarilor de a trece la un consum de energie verde. 

Mai mult, economia realizată prin reducerea parțială sau totală a consumului de la un furnizor clasic, se poate suplimenta prin obținerea de venituri cu energia în surplus produsă de panourile fotovoltaice ale casei tale și vândută în rețeaua generală de transport a acesteia. Astfel, bugetul tău se poate rotunji cu unele sume lunare, în funcție de capacitatea de producție a sistemelor instalate. 

  • Beneficiul securității energetice

Combustibilii fosili folosiți la producerea energiei electrice sunt o resursă limitată în timp. Companiile care furnizează curentul electric pot mări prețurile în funcție de propriile interese. Iată doar două motive care te pot pune pe gânduri în ceea ce privește securitatea energetică a familiei tale pe termen mediu și lung. Soarele furnizeaza, în schimb, milioane de kilowați de energie în fiecare secundă și este o sursă teoretic inepuizabilă. 

Un sistem solar ecologic prevăzut și cu acumulatori de panouri fotovoltaice așa cum sunt cele oferite de Sorgeti.ro, un dealer cu o bogată experiență pe zona de baterii electrice, îți poate asigura independența și securitatea energetică pe termen lung și fără griji privind costurile sau întreruperile de curent. 

Așadar, cea mai solidă investiție pentru viitor în casa pe care o deții este crearea independenței energetice, o alegere care va da roade pe parcursul întregii vieți. 

Sursă foto: Unsplash.com