Românii fug de politică precum dracul de tămâie. Motivul? Corupția generalizată din politica românească, lipsa unei educații politice și civice în școli și ”calitatea umană” a liderilor politici care-i descurajează pe români să ia parte la actul politic. Consecința fugii românilor de politică: Absenteismul masiv de la vot și menținerea la putere a partidelor corupte și nereformate.

Într-un stat democratic, sistemul de guvernare și de conducere al țării se realizează prin politica făcută de partide. România, ca stat democratic, este condusă prin partide care ajung la guvernare în urma alegerilor locale, parlamentare, europarlamentare și prezidențiale.

Politica este știința și practica de guvernare a unui stat și reprezintă sfera de activitate social-istorică ce însumează relațiile, orientările și manifestările care apar între diversele categorii și grupuri sociale, între partidele politice, între națiuni ș.a.m.d. în vederea emancipării conceptelor proprii, în lupta pentru putere sau supremație ideologică, etc.

Din cauza actualei clase politice, românii sunt descurajați și când aud de politică dau bir cu fugiții. În loc să se implice în politică și să reformeze clasa politică, românii preferă să se lamenteze spunând că ”NIMIC NU SE POATE SCHIMBA”, și aplică povestea cu ”DROBUL DE SARE”.

PSD și PNL, plus sateliții lor, sunt principalii vinovați de situația actuală din țară și de faptul că au determinat românii să urască politica. Paradoxul face că românii spun sus și tare că ”EI NU FAC POLITICĂ”, ”CĂ NU SUNT INTERESAȚI DE POLITICĂ”, ”CĂ SUNT APOLITICI” , urăsc politica din ficați dar votează pe bandă rulantă politicienii corupți, cu dosare penale și chiar condamnați.

Contrar așteptărilor, nu toți românii sunt negativiști, ceea ce mai dă o speranță de schimbare și în România. În urmă cu aproximativ doi ani, un grup de tineri sătui să stea pe margine și să asiste neputincioși de pe margine, la tot jaful național, au pus bazele unui proiect unic în România.

Cu gândul la NOU, la un NOU ÎNCEPUT, au numit proiectul Noua Românie. Au pornit patru la drum și au ajuns la câteva mii de membri în aproximativ doi ani. Cei din Noua Românie sunt dovada vie că dacă vrei, poți. Dacă te implici și pui cărămidă peste cărămidă, reușești să construiești. Au 23 de organizații locale, dintre care patru în Diaspora: Marea Britanie, Germania, Italia și Spania. Puteau avea mai multe dacă acceptau traseiștii politici și organizații întregi de la alte partide. Au preferat să își respecte cuvântul dat încă de la înființare, acela de a nu accepta traseiști politici și au refuzat orice fuziune, alianță, transfer masiv de membri din alte partide. În doi ani de zile au refuzat peste 3000 de persoane care doreau să devină membri PNR. Vor să facă un altfel de politică, pe principii de bun simț, de normalitate.

Sunt independenți financiar și politic și din aceste motive nu sunt promovați de mass media națională iar televiziunile (toate controlate politic), nici nu vor să audă de Noua Românie. În ciuda blocajului mediatic, Noua Românie se dezvoltă prin promovarea pe internet, pe rețelele de socializare și prin viu grai, discuții directe cu românii, în stradă sau la diferite evenimente.

Românii care mai vor cu adevărat o schimbare și sunt conștienți că stând pe margine nu vor reuși să schimbe ceva, se pot alătura echipei Noua Românie.

Înscrierea se face completând formularul online de pe site-ul oficial. Principala sursă de finanțare a PNR o reprezintă cotizația plătită de fiecare membru, în cuantum de 5 lei lunar. La înscriere ea se achită în avans pe un an, potrivit Statutului PNR.

Alătură-te echipei Noua Românie și fii parte la schimbarea pe care ți-o dorești.

Urmărește pe facebook, acțiunile Noua Românie!