De ce este important sa sarbatoresti Craciunul la birou

 

Indiferent daca esti un fanatic al sarbatorilor de iarna sau nu le dai o mare importanta, nu se poate nega ca Craciunul este aproape. Intre cumparaturile online pentru cadouri si decorarea locului de munca, multi angajati pot deveni confuzi. Este un moment in care putem spune adio presiunilor financiare si chiar competitiei sezoniere inutile si sa ne gandim la cat de important este sa daruim bucurie, chiar si colegilor sau angajatilor. A insufla un pic de spirit traditional de Craciun nu este doar un mod grozav de a trai, este si un lucru bun pentru afaceri, mai ales cand exista si cadouri de sarbatori. Iata de ce:

 

Moralul crescut

 

Mai mult ca oricand, moralul ar putea fi impulsionat. Craciunul poate face asta de la sine in cea mai mare parte, dar promovarea sentimentului de sarbatoare la locul de munca ajuta si nu atenueaza entuziasmul. Daca nu faci nimic, vei risca ca starea de spirit sa se diminueze pe masura ce oamenii vin la birou, simtind si mai mult ca munca impiedica festivitatile si timpul de calitate in familie. Decoratiunile la locul de munca, un playlist de Craciun pus in surdina daca este cazul sau oferirea unor cosuri cadou Craciun ar putea face minuni. Cel putin, te vei asigura ca personalul tau se simte mai fericit oriunde lucreaza.

 

Craciunul vine mana in mana cu un an nou, asa ca gandeste-te si la stimulentele pentru personal. Acest lucru nu trebuie sa fie neaparat monetar – ar putea fi ceva mai personal. Arata personalului tau ca iti pasa, sarbatorind anul cu succes. Craciunul si noul an le ofera managerilor ocazia perfecta de a lauda si recompensa.

 

Productivitate crescuta

 

Moralul personalului si productivitatea merg mana in mana. Craciunul este o perioada evidenta a anului in care nivelurile de productivitate scad. Acest lucru se poate datora personalului preocupat si entuziasmului ce apare datorita vacantei de Craciun. Daca vei promova spiritul Craciunului, s-ar putea, de asemenea, sa ridici moralul angajatilor. Vei avea astfel angajati dornici sa fie mai performanti. Asigurandu-te ca personalul tau ramane fericit pe tot parcursul sarbatorilor de iarna va face minuni pentru compania ta.

 

Cultura pozitiva a companiei

 

Cultura companiei este o expresie la moda care se poate simti adesea destul de fada daca nu este promovata. Dezvoltarea culturii companiei in ceva semnificativ ar putea incepe cu pozitivitatea si generozitatea care ar trebui sa vina odata cu Craciunul. Raspandirea spiritului Craciunului arata ca iti pasa de bunastarea angajatilor tai. Acest lucru ar putea contribui la longevitatea pe care acestia o vor avea in companie. La randul sau, aceasta cultura pozitiva a companiei va ajuta si la achizitionarea de noi talente. Daca angajatilor tai le place sa lucreze pentru tine, atunci vei fi o perspectiva mai atractiva pentru viitorii candidati.

 

Promoveaza comunicarea si prietenia

 

Crearea unei atmosfere prietenoase la locul de munca de Craciun printr-un Secret Santa, o petrecere de Craciun sau ceva asemanator va promova, cel putin, conversatia. Acest lucru poate oferi personalului mai nou sansa de a se integra mai bine ca parte a echipei, personalului mai vechi in firma sansa de a se simti si mai bine cu colegii si, in general, echipa ta va deveni mai unita.

 

Asigura-te ca raspandesti spiritul Craciunul autentic in echipa ta. Va arata o latura umana organizatiei tale si va crea o forta de munca mai fericita si mai productiva. Iar angajatii tai vor fi, la randul lor, mai dispusi sa se dedice afacerii.