David Beckham a stat 12 ore la coadă pentru a putea trece prin fața catafalcului Reginei Elisabeta a II-a

Celebrul fotbalist, David Beckham a stat 12 ore la coadă pentru a putea trece prin fața catafalcului Reginei Elisabeta a II-a aflat la Westminster Hall din Londra.

La fel ca sutele de mii de oameni care vor să-i aducă un ultim omagiu Regine, David Beckhamp a stat 12 ore la imensa coadă pentru a se reculege la catafalcul suveranei britanice.

Fostul căpitan de fotbal al Angliei, îmbrăcat în costum și cravată închise la culoare și cu o șapcă pe cap, a spus că a vrut să-i aducă un omagiu reginei „speciale” a Marii Britanii.

„Acest moment este dificil pentru națiune, este dificil pentru toată lumea. Gândurile noastre se îndreaptă spre familie și, evident, spre toată lumea adunată astăzi aici. E un moment special, să fii aici și să auzi diferitele povești pe care oamenii au de spus. Este o zi tristă, dar este o zi în care ne amintim de moștenirea incredibilă pe care ne-a lăsat-o”, a spus Beckham.

Beckham, decorat de Regină, s-a înclinat în fața catafalcului cu ochii în lacrimi.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit, joi, 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani. Noul suveran proclamat al țării este fiul său cel mare, Charles al III-lea.

Funeraliile reginei Elisabeta a II-a, ce vor avea loc luni, 19 septembrie, sunt considerate drept „cel mai mare eveniment” găzduit de Regatul Unit în ultimii zeci de ani și unul dintre cele mai mari importante momente diplomatice ale acestui secol.

Oficialii Ministerului britanic de Externe au scris de mână aproximativ o mie de invitații atât pentru slujba de luni, cât și pentru recepția oferită de rege duminică seara.

Turcia a exportat în Regatul Unit, 13 tone de flori, adică 500.000 de buchete, comandate de florarii din Marea Britanie. De fapt, au cerut 18 tone, dar cultivatorii turci n-au putut aduna decât 13 tone.

Regele Charles al III-lea a fost vineri la Cardiff, în Țara Galilor, în ultima etapă a turneului de condoleanţe prin Regatul Unit.