Darren Cahill, declaraţii măgulitoare despre Halep: o iubesc de nu mai pot!

Darren Cahill are doar cuvinte de laudă la adresa elevei sale, Simona Halep. Antrenorul australian şi-a declarat admirația pentru româncă: o iubesc de nu mai pot.

Darren Cahill a răspuns întrebărilor jurnaliștilor aflați la Cincinnati, despre relaţia sa cu liderul mondial, Simona Halep. Australianul a fost întrebat dacă folosește meciuri ale foștilor săi elevi, Lleyton Hewitt și Andre Agassi pentru a o motiva pe româncă.

Ca să fiu sincer exemplul este Rafa Nadal. A avut mult lupte de dat, finala cu Stan Wawrinka de la Australian Open 2014, când s-a accidentat e unul dintre exemple. Folosesc multe filmulețe de pe YouTube, dar și meciuri din trecut ale Simonei. Rafa a inspirat-o mult cu ce a reușit să atingă, cu felul său de a se antrena, cu etica muncii sale, cu felul în care luptă pentru fiecare meci, indiferent de scor. Poate să fie condus cu 6-0, 5-0, 40-0, dar luptă în continuare.Cred că asta a interiorizat Simona în ultimul an și jumătate, iar acest lucru se vede. Nimeni nu poate să fie exact ca Nadal. Dar dacă e să o comparăm pe vechea Simona cu noua Simona, diferențele se văd. Etica muncii mereu a fost una deosebită, niciodată nu a trebuit să stau cu gura pe ea la antrenamente, mereu a dat sută la sută. E ca un mic Rafa la antrenament, dar trebuie să o facem să ajungă un mic Rafa și în meciurile oficiale“, a spus Cahill.

Chinuit de dureri brutale la spate, Nadal a jucat accidentat în finala cu Wawrinka de la Australian Open 2014. Ibericul a pierdut în 4 seturi, 3-6, 2-6, 6-3, 3-6, iar la finalul meciului a ținut un speech de-a dreptul emoționant.

Australianul a dezvăluit ce sentimente poartă faţă de eleva sa şi când a fost cel mai fericit moment de când o antrenează pe româncă.

Când Simona a câștigat la Roland Garros a fost una dintre cele mai fericite zile din viața mea alături de cele în care mi s-au născut copiii. E o fată extraordinară, o iubesc de nu mai pot, e o persoană incredibilă! Are în jurul ei o echipă foarte bună și o familie senzațională. Sunt oameni normali din Constanța și, chiar dacă părinții ei nu vorbesc deloc engleza, simt că îi cunosc de 15 ani, a declarat Darren Cahill.