Darius Vâlcov, fost Ministru de Finanțe, își ascundea o parte din avere într-un seif. Procurorii DNA au găsit în seiful fostului primar al Municipiului Slatina, trei lingouri de aur, 1,3 miliarde de lei vechi, 90,000 de dolari și mai multe tablouri.

DNA a anunțat marți, ce avere a găsit în seiful lui Darius Vâlcov, demonstrând astfel șpaga de 2 milioane de euro luată de senatorul PSD în perioada în care era primar PDL la Slatina.

În baza noilor informații, procurorii au solicitat marți, Senatului României, o nouă cerere privind încuviințarea reținerii și arestării a lui Darius Vâlcov.

”Începând cu anul 2011 și până în prezent, inculpatul Vâlcov Bogdan Darius a efectuat operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcția de primar, senator și ministru, utilizând informații deținute în virtutea acestora, în legătură cu o firmă de cadastru, una de contabilitate și un birou de avocatură, firme pe care le deține în fapt și pe care le administrează, prin interpuși”, se arată în comunicatul DNA.

Produsul infracțional obținut în urma săvârșirii infracțiunilor față de care se efectuează cercetări ( trafic de influență și efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale) a fost depozitat într-un seif, lăsat spre păstrare unei persoane apropiate, acesta conținând următoarele:
– 90.000 dolari,
– 1.323.850 lei,
– 3 lingouri de aur, în total 3 kilograme,
– un tablou cu ramă aurie, inscripționat RENOIR,
– un tablou inscripționat JEAN COCTEAU,
– o pictură pe lemn, inscripționat AUREL ACASANDREI.

Marți, Comisia Juridică din Senatul României s-a pronunțat cu privire la prima cerere a DNA privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a lui Darius Vâlcov. Întrucât 5 membrii ai comisiei au fost pentru, 5 împotrivă, iar unul s-a abținut, Comisia Juridică nu a putut da un aviz favorabil în acest caz. Astfel că miercuri, plenul Senatului României va stabili dacă avizează favorabil cererea DNA și dă undă verde arestării lui Darius Vâlcov.