Dana Grecu a anunțat vineri seară că renunţă să mai prezinte emisiunes „La Ordinea Zilei”, difuzată de Antena 3 de luni până vineri. Luni seară, la patru zile distanţă după anunţul bombă care a dat naştere multor speculaţii, realizatoarea tv a spus în emisiunea fostului coleg, Radu Tudor, ce se află în spatele acestei decizii.

Luni seara, în cadrul unui interviu difuzat de Radu Tudor, în cadrul emisiunii sale, ”Punctul de întâlnire”, Dana Grecu a recunoscut că motivul care a determinat-o să renunțe la emisiunea zilnică a fost oboseala.

E un soi de oboseală și nevoia de a face altceva. Simt că pot mai mult decât atât. Sunt convinsă că o să fac foarte bine ce o să fac în continuare. O să facem emisiunea ”Adevăruri ascunse”, iar duminică o să ne întâlnim din nou. Cred foarte mult ce se întâmplă aici”, a declarat Dana Grecu.

Vedeta Antena 3 nu a vrut să ofere mai multe detalii despre ce urmează să se întâmple, spunând doar că emisiunea nu va mai fi una zilnică.

Dana Grecu a anunțat faptul că vineri seara va fi ultima dată când emisiunea „La ordinea zilei”, de la Antena 3, va fi difuzată în actualul format.

„Trebuie să vă zic un lucru foarte important. Este ultima emisiune „La ordinea zilei” în acest format. Au trecut 12 ani de când intrăm așa în casele dumneavoastră. Sun un pic emoționată.  Nu o să ne mai vedem în fiecare seară, dar o să ne vedem cu niște surprize, cu niște emisiuni altfel. Nu m-a dat nimeni afară de la Antena 3. Rămân în continuare la Antena 3. O să fie niște proiecte spectaculoase. Cred, în acest moment al vieții mele, că pot mai mult decât o emisiune de talk-show politic. O să face ceva de suflet. Sunt 11 spre 12 ani de când mi s-a propus proiectul ăsta. Se poate și fără pile, și fără servicii secrete, și fără susținere politică, se poate în meseria asta. Eu mi-am dorit să fac emisiunea asta. O să fie bine. O să fie cea mai importantă mutare pentru mine, din cariera mea. O să îmi fie greu să mă despart de publicul meu. E un public care m-a acceptat așa cum sunt eu. Au fost momente în care am crezut că dispare Antena 3. Au fost momente foarte grele pentru trustul ăsta. Îmi pare rău că nu am prea vorbit cu domnul Voiculescu, cu doamna Voiculescu. Mi-aș fi dorit să îmi sune și mie telefonul, să mi se spună ceva, orice” ”, a spus Dana Grecu.

Într-un interviu, Dana Grecu a vorbit despre cariera sa de până astăzi și despre viitorul său în televiziune. Unul care este alături de Antena 3.

E freamăt. E bine că este freamăt. E foarte greu de explicat de ce am luat decizia asta. Am simțit nevoia de o mișcare în viața mea. Cred că e și un pic de oboseală, dincolo de rutină, nevoia de a face altceva. Cu siguranță la 6 fără 10 este punctul culminant, când alerg cu Andreea pe scări și face pronosticuri cine cade prima. Am avut privilegiul să lucrez cu un producător excepțional. Genul ăla de producător care adaptează totul până în ultima secundă. Asta a fost o cale foarte interesantă. N-am aroganța omului care a ținut leadership pe bucata asta, dar am reușit. Mă gândeam că este mirajul de prime-time, televiziunea este un miraj, toată lumea vrea în prime-time. Eu nu mi-am dorit. Cred că ăsta e secretul, să nu îți dorești lucrurile, ele vin firesc, pe cale de consecință. Gândește-te că în prime-time-ul ăsta era la Antena 3 Gabriela Vrânceanu Firea. Prima oară când mi-au dat telefon, am zis că glumiți cu mine. Pentru mine televiziunea, dincolo de anchete și reportaje, unde mă simt ca peștele în apă, a fost o provocare cumplită. Le-am spus oamenilor, eu nu am știut să citesc. Până am întâlnit-o pe doamna profesoară de dicție Ileana Cârstea, pentru mine a fost un coșmar să citesc în fața publicului. Femeia a știu să apese acel punct ca să deblocheze totul în mintea mea, făceam atac de panică. Mă gândeam că trebuie să fie nebuni ăștia care îmi propun. Improvizam foarte mult, băiatul de la prompter era epuizat psihic” a povestit Dana Grecu.

Emisiunea ”La Ordinea Zilei” va continua, într-un alt format, ”Adevăruri ascunse” merge înainte, iar Dana dezvăluie noul său proiect.

Sper să ne iasă proiectele la care ne gândim. La Ordinea Zilei va fi sub un alt pachet, e un brand prea puternic. O să fie vineri seară, undeva, o să vedem cum facem. Iar duminică o să ne întâlnim pentru niște subiecte, altele decât politică, mai spre zona Adevaruri ascunse. Povești de zi cu zi, oameni  care se mutilează doar ca să îi placă alții. Stăm să ne gândim cum va fi La Ordinea Zilei. Dacă va fi un interviu cu un politician va fi altfel. Mă voi duce eu la el, îl voi lua cu mine” a mai spus Dana Grecu.