Dan Diaconescu, condamnat miercuri la 5 ani și 6 luni de închisoare, a declarat presei, în momentul în care a fost ridicat de acasă de polițiști că niciun român nu mai are acum încredere în justiție și că după ce i-au închis televiziunea și partidul, l-au închis și pe el.

Senzațional. Dan Diaconescu va face pentru următorii cinci ani și jumătate, OTV în direct și în reluare, din spatele gratiilor.

Luat pe sus de polițiști și dus cu Duster-ul în arest la Penitenciarul Rahova, Dan Diaconescu a mai apucat să spună presei aflate în fața casei lui, că a fost condamnat pe nedrept și că justiția română este abuzivă și că românii și-au pierdut încrederea în actul de justiție.

 “Cred că niciun român nu mai are acum încredere în justiţie. Mi-au închis televiziunile, mi-au închis partidul, acum mă închid pe mine”, a spus Dan Diaconescu, după ce a fost scos, cu cătuşe la mâini, din locuinaţa lui din cartierul Primăverii.

Dan Diaconescu a spus că pentru prima dată o să fie întreținut de cetățeni, care vor cheltui 28 de milioane de lei lunar, pentru că el va sta la pârnaie. Patronul OTV a rpecizat că el nu și-ar fi dorit acest lucru.

Miercuri, de Curtea de Apel Bucureşti, la cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare, pentru şantajarea lui Ion Moţ, fost primar al comunei arădene Zărand, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea. După ce își va ispăși pedeapsa, Dan Diaconescu nu are voie să facă presă cinci ani de zile.

În acelaşi dosar a fost condamnat şi Doru Pârv, fost realizator de programe la OTV, la o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare. La care se adaugă cinci ani de interzis în a face presă.

Și Ghezea Mitruş, fost realizator de programe la OTV, la doi ani şi şase luni de închisoare cu execurtare, jurnalistul neavând voie să mai participe la vreo activitate în presă, pentru cinci ani, după executarea pedepsei principale.

Procurorii au arătat, în rechizitoriu, că în perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu l-ar fi ameninţat în mod repetat, atât în mod direct, în cadrul emisiunii “Dan Diaconescu Direct” din 21 iulie 2009, difuzată de postul de televiziune OTV, cât şi indirect, prin intermediul lui Dorel Pârv, pe primarul comunei arădene Zărand, Ion Moţ, pentru a-l determina să le dea suma totală de 200.000 de euro.