Premierul desemnat Dacian Cioloş a anunţat, duminică, într-o conferință de presă susținută la Palatul Parlamentului, lista Cabinetului său, format din 21 de membri cu care va merge în fața Parlamentului României pentru a cere votul de învestitură.

Curaj la Educație, Bostan la Economie, Tobă la Interne, Paliu la Finanțe și o ONG-stă finanțată de magnatul Soros, fac parte din cabinetul Ciolanis.

Dacian Cioloș a prezentat public, lista cu miniștii ”tehnocrați”, adunați de pe la Bruxelles, Cancelaria Prezidențială, din ONG-uri finanțate de Soros și de la PSD.

Iată lista completă cu cei 21 de miniștri ce urmează să compună cabinetul Cioloș:

Costin Grigore Borc – vicepremier şi ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului. Este de profesie inginer, absolvent al Universității Politehnice din București, cu experiență în domeniul privat, în management, a condus mai multe gruprui industriale. În prezent este director general la CRH România.

Vasile Sebastian Dîncu – vicepremier şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Este președinte al Institutului Român pentru Evaluare și Strategie, este de profesie sociolog, profesor universitar, are aproximativ 25 de ani de activitate academică. În prezent profesează la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a Universității Babeș Boylai din Cluj. A fost membru al Comisiei pentru dezvoltare regională în Parlamentul European.

Lazăr Comănescu – ministrul Afacerilor Externe. În prezent este consilier prezidențial pentru afaceri externe. Are experiență în diplomație. A fost șef al misiunii României pe lângă NATO, pe lângă UE. A fost reprezentant permanent al României la Bruxelles.

Petre Tobă – ministrul Afacerilor Interne. În prezent este inspector general al Poliției Române.

Mihnea Ioan Motoc – ministrul Apărării Naţionale. În prezent este ambasador la Londra. A fost ambasadorul României pe lângă ONU și șeful reprezentanței României pe lângă UE, la Bruxelles.

Anca Dana Dragu Paliu – ministrul Finanţelor Publice. Este analist economic în cadrul Direcției generale pentru afaceri economice și financiare la Comisia Europeană. A lucrat peste zece ani la Biroul regional pentru România și Bulgaria al Fondului Monetar Internațional.

Achim Irimescu – ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Este reprezentantul României pe sectorul agricol la Reprezentanța României pe lângă Uniunea Europeană, la Bruxelles. A fost secretar de stat în ministerul Agriculturii.

Victor Vlad Grigorescu – ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri. A lucrat la Reprezentanța României pe lângă Uniunea Europeană în acest domeniu, dar și în sectorul privat. În prezent este membru în Consiliul de Administrație la Electrica SA.

Adrian Curaj – Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. Are experiență în management și proiecte de reformă în învățământ și cercetare și inovare. A fost consultant al Băncii Mondiale, UNESCO, European Training Foundation și pentru Comisia Europeană.

Vlad Alexandrescu – ministrul Culturii. Este profesor la Facultatea de Limbi și LIteraturi Străine de la Universitatea din București. A fost ambasadorul României la Luxemburg.

Aura Carmen Răducu – ministrul Fondurilor Europene. A lucrat în Comisia Europeană la Direcția Generală Regio pe programele operaționale. În prezent lucrează ca expert la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Cristina Guseth – ministrul Justiţiei. În prezent lucrează la Freedom House România. A coordonat proiecte care au promovat libertatea de expresie, democrația și statul de drept.

Cristiana Paşca Palmer – ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor. Are experiență în domeniul managementului mediului. Este șef la o unitate pentru mediu în cadrul Comisiei Europene.

Claudia Ana Moarcăş – ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice. Are experiență de peste 25 de ani în mediul academic. Este profesor universitar pentru dreptul muncii, dreptul securității sociale și dreptul social european. De asemenea, are experiență în administrația guvernamentală.

Marius-Raul Bostan – ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informaţională. Are experiență în mediul privat în telecomunicații și IT, în caliatate de membru în consiliul de administrație la Romtelecom și în prezent la Telekom România.

Andrei Baciu – ministrul Sănătăţii. Este medic chirurg, cu experiență în practica chirurgiei atât în România, cât și în străinătate. Are studii privind managementul spitalicesc.

Elisabeta Lipă – ministrul Tineretului şi Sportului. Este multiplă campioană olimpică și mondială. Are și experiență managerială la Clubul Dinamo și în cadrul Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Marian Dan Costescu – ministrul Transporturilor. Este manager executiv, recrutat din sectorul privat, la Compania Națională a Căilor Ferate. Are experiență în domeniul transporturilor pe căi ferate în România și în străinătate.

Victoria-Violeta Alexandru – ministrul delegat pentru Dialog Social. În prezent este director al Institutului pentru Politici Publice

Dan Stoenescu – ministrul delegat la departamentul pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni. Activează în cadrul Ambasadei României de la Madrid.

Ciprian Bucur – ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul. Este șef de serviciu la Comisia Juridică din Parlamentul României.

Ioan Dragoş Tudorache – şeful Cancelariei Primului ministru. Este de profesie jurist și are experiență managerială în instituții internaționale. În prezent lucrează în cadrul Comisiei Europene.