Cu toții adorăm lumina naturală, dar cu toate acestea nu putem neglija avantajele și confortul pe care cea artificială îl aduce în viața noastră. Cu toate acestea, de multe ori nu prea ne descurcăm așa cum trebuie atunci când vine vorba despre corpurile de iluminat, și nici nu știm cum să le alegem astfel încât să avem de-a face cu un tot unitar cu amenajarea camerei.

 

Plafoniera, preferata celor mai mulți

 

După o bună perioadă în care lustrele au fost printre preferințele celor mai mulți, acum plafonierele sunt în tendințe. Este și normal, dacă ne gândim că avem de-a face cu niște corpuri de iluminat foarte practice, ușor de întreținut, și care nici nu ocupă prea mult spațiu. Cu toate acestea, au un dezavantaj major: pentru că sunt montate pe tavan, lumina nu ajunge să acopere întreg spațiul. De aceea, de multe ori se apelează și la alte corpuri de iluminat, cum ar fi lămpile de podea.

 

Corpuri de iluminat suspendate

 

Specialiștii în amenajări interioare sunt de părere că acele lămpi suspendate, numite și pendule, sunt alegerea perfectă atunci când vine vorba despre iluminatul locuinței. Acestea creează acea atmosferă de intimitate, de cămin pe care vrei să o aibă casa, dar în același timp luminează perfect, fără să mai fii nevoit să apelezi și lămpi de podea, veioze, sau alte corpuri de iluminat, care de multe ori aglomerează în mod inutil spațiul.

 

De ce să alegi lustre sau lămpi suspendate pentru locuința ta

 

Chiar dacă nu realizăm prea bine acest lucru, iluminatul camerei contează foarte mult în viața noastră. Un iluminat bun ne ajută să ne îndeplinim mai bine și mai rapid sarcinile de lucru, avem o eficiență mai mare, ochii sunt mai odihniți și observăm mai bine unele detalii. Lustrele sau lămpile suspendate sunt o alegere potrivită pentru locuința ta, sunt de părere specialiștii, care au pentru tine și câteva argumente prin care să te convingă de avantajele acestor corpuri de iluminat.

 

Elegant și eficient

 

Atunci când alegi cum să-ți amenajezi o cameră, ții cont atât de aspectul practic, dar și de cel estetic. De ce să nu îi oferi locuinței tale un aer elegant, când o poți face chiar foarte ușor, cu ajutorul unor corpuri de iluminat. În acest caz, lustra este alegerea cea mai bună, deoarece are și un rol decorativ, are multe brațe, ceea ce înseamnă că va lumina întreaga încăpere. Sunt multe modele de lustre, încât aproape că este imposibil să nu găsești una care să se potrivească perfect cu piesele de mobilier și cu stilul în care ai aranjat camera.

 

Ușor de montat și întreținut

 

Atât lustrele, cât și lămpile suspendate sunt corpuri de iluminat ușor de montat și întreținut. De cele mai multe ori, nici nu este nevoie să apelezi la un electrician pentru montarea acestora, pentru că te vei descurca și singur. Sunt desigur și modele mult mai complicate, dar atunci când vorbim despre locuința personală, acestea nu prea se potrivesc aici, așa că nu trebuie să îți faci griji.

 

Iluminat perfect

 

Dacă ai ales lustre sau lămpi suspendate pentru a aduce lumina în casa ta, ai parte de iluminatul perfect. De asemenea, ai corpuri de iluminat realizate din materiale de calitate excelentă, modele variate, se repară ușor, și nici nu costă prea mult. Există și posibilitatea să îți personalizezi lustra sau lampa suspendată după bunul plac, așa că nu ai niciun motiv să respingi recomandarea noastră privind corpurile de iluminat. Poți apela la un magazin online pentru achiziția pe care urmează să o faci, pentru că poți studia pe îndelete oferta, poți căuta informații despre produsul ales, și mai ales, poți să te gândești bine la felul cum se vor potrivi acestea în camera unde urmează să fie montate.

 

Un plus de valoare pentru casa ta

 

Nu negăm avantajele unei plafoniere, dar dacă este vorba despre eleganță, stil și rafinament, lustrele și lămpile suspendate sunt cele care aduc un plus de valoare pentru casa ta. Nu-ți face griji, nimic nu îți va caracteriza casa drept una ”bătrânească” pentru că ai apelat la aceste corpuri de iluminat. Din contră, există numeroase variante moderne ale acestora, încât vei găsi cu siguranță unele care se vor potrivi de minune cu casa ta. Dacă mai ai nelămuriri, le poți discuta cu personalul de la magazin care va fi bucuros să îți ofere informațiile de care ai nevoie.