Scandal monstru pe scena politică din Români. Liviu Dragnea i-a cerut demisia lui Sorin Grindeanu la întâlnirea pe care cei doi au avut-o aseară, spun surse politice citate de Antena 3. Sorin Grindeanu a refuzat să demisioneze astfel că liderul PSD pregătește debarcarea premierului de la Palatul Victoria.

Dragnea i-ar fi reproşat lui Sorin Grineanu întârzierile aplicării unor măsuri din programul de guvernare, printre care neimplementarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii.

Premierul Sorin Grindeanu se pare că a refuzat să își dea demisia și asta va conduce către mai multe scenarii. Și anume, în Comitetul Executiv Național, îi va fi retras sprijinul politic și pentru a forța demisia premierului vor fi solicitate și alte demisii ale unor oameni din interiorul Cabinetului Grindeanu.

Un alt scenariu este acela de a depune moțiune de cenzură împotriva propriului guvern.

Lia Olguța Vasilescu spune că ea nu are restanțe la Ministerul Muncii și că nu se teme că va fi remaniată din Guvern.

„Nu ştiu ce notă am, ştiu că am trecut evaluarea, de fapt nu am avut niciun fel de emoţii pentru că noi am avut 74 de acte normative pe care le-am implementat şi mai sunt 39 până la sfârşitul acestui an, dar nu am ieşit din termen”, a spus Olguţa Vasilescu la Palatul Parlamentului.

Apar scântei și între PSD și ALDE. Tăriceanu nu e de acord nici cu remanierea guvernamentală și nici cu schimbarea premierului. Tăriceanu ar putea să se rupă de PSD pentru a trece în opoziție întrucât dorește să candideze la prezidențiale în 2019.

Ieșirea ALDE de la Guvernare ar aduce la butoane, din nou, UDMR.

Carmen Dan, Lia Olguța Vasilescu și Gabriela Vrânceanu Firea sunt vehiculate pentru a-i lua locul lui Grindeanu la Palatul Victoria.