Novak Djokovic, liderul mondial ATP,  principal favorit al competiției și câștigătorul ultimelor două ediții la Wimbledon, a fost eliminat în mod neașteptat de către americanul Sam Querrey.

Eliminare bombă la Wimbledon. După două succesuri consecutive la Wimbledon și după ce câștigase în urmă cu aproximativ o lună, turneul de la Roland Garros, Novak Djokovic s-a împotmolit pe iarba londoneză în partida cu americanul Sam Querrey.

ce a câștigat ultimele două ediții ale turneului de la Wimbledon, iar în 2013 a jucat finala, sârbul se vede azi trimis acasă încă din runda a treia.

Partida a început vineri, însă a fost oprită de ploaie după primele două seturi câștigate în mod surpinzător de Sam Querrey.

Sâmbătă, după reluarea partidei, Djokovic a câștigat setul trei cu 6-3, după care partida a fost oprită de trei ori în setul patru.

La 44-4, în setul patru, Djokovic a făcut break și apoi a servit pentru câștigarea setului. Și-a pierdut serviciul în mod copilărește și s-a ajuns în tie-break unde deși a condus cu 3-1 și 4-3, a pierdut cu 5-7.

Și după două ore și 56 de minute de joc, Novak Djokovic a fost înfrânt de americanul Sam Querrey aflat abia pe locul 41 în lume, în turul trei la Wimbledon, scor 7-6(8-6), 6-1, 3-6, 7-6(7-5).

Este cea mai surprinzătoare eliminare de la Wimbledon din acest an. În 2016, Djokovic a câștigat atât Australian Open cât și Roland Garros.