Donald Trump vrea să desfiinţeze programul american, Loteria Vizelor prin intermediul căruia cetăţeni ai altor state pot ajunge în SUA. Decizia Preşedintelui SUA survine la o zi după atentatul terorist produs marţi seară la New York când un bărbat a intrat cu maşina într-o mulţime şi a ucis opt oameni.

Trump a criticat miercuri sistemul Loteria Vizelor practicat de SUA, considerând că acest program susținut de adversarii săi democrați este cauza atentatului de la New York.

”Teroriștii au venit în țara noastră prin așa-numitul ‘Program al Loteriei Vizei Diversității’, o frumusețe a lui Chuck Schumer”, liderul democraților din Senat, a scris Trump pe Twitter. ”Vreau un sistem pe bază de merit”, a punctat el mai departe. ”Luptăm din greu pentru o imigrație bazată pe merit, să terminăm cu Sistemele Loteriei Democrate”, a mai scris Trump în postarea pe rețeaua de socializare.

Presupusul autor al atentatului terorist comis marți la New York a fost prezentat de mass-media ca fiind Sayfullo Habibullaevic Saipov, cetățean uzbec, 29 de ani, care a sosit în SUA în 2010 și figura în evidențele poliției pentru două delicte rutiere. El a comis atacul cu o camionetă cu care a lovit bicicliști și trecători în Manhattan, omorând opt persoane, dintre care șase străini, și rănind alte 11.

În fiecare an, Departamentul de Stat american acordă printr-o loterie un număr limitat de vize pentru cetățenii unor state cu o rată redusă a imigrației în SUA. Beneficiarii programului ”Viza diversității”, numit uneori și loteria cărții verzi, primesc și permis de reședință permanentă în SUA.

Începând din anul 1995, circa 50.000 de persoane — din mai multe milioane de solicitanți — au primit viză de intrare în SUA prin acest program care a fost promovat de congresmanul Chuck Schumer, în prezent lider al minorității democrate din Senatul american.

Preşedintele SUA Donald Trump afirmă, într-o postare pe Twitter, că la New York, se pare că a avut loc un alt atac al unei persoane foarte bolnave şi demente, dând asigurări că oamenii legii se ocupă de acest caz.

„Se pare că în New York a avut loc un alt atac al unei persoane foarte bolnave şi demente.(…) Nu în SUA!”, scrie Trump, dând asigurări că oamenii legii se ocupă de acest caz.

Citește și:  Decizie de ultimă oră a Senatului: Legea Colectiv, adoptată TACIT! Ce sunt obligați să facă cei care nu au autorizaţii

El a mai afirmat că nu trebuie să se permită ca ISIS să pătrundă în SUA după ce afost înfrânt în Orientul Mijlociu sau în alte zone.

„Nu trebuie să permitem ISIS să revină sau să intre în ţara noastră după ce a fost înfrânt în Orientul Mijlociu sau oriunde altundeva. Destul!”, a mai scris Donald Trump.