Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunţat marţi într-o conferinţă de presă susţinută la sediul MAI, că i-a solicitat Primului Ministru, Mihai Tudose, să-l demită pe Bogdan Despescu din funcţia de Şef al Poliţiei Române.

Carmen Dan vrea capul lui Bogdan Despescu. Ministrul a spus că nu este mulţumită de răspunsurile şi reacţiile Şefului Poliţiei Române după cazul poliţistului pedofil.

Ministru a spus că i-a solicitat premierului să-l numească interimar ca Şef al Poliţiei Române, pe chestorul Cătălin Ioniţă.

”Am cerut câteva clarificări de la conducerea Poliției Române. Am constatat că Poliția Română a făcut o informare foarte rapidă rin cadrul IGPR. Niciun polițist nu și-a asumat responsdabilitatea pentru faptul că din 2009 și până astăzi nu s-a lucrat în primul dosar în care polițistul era acuzat. Am aflat că testele sunt irelevante și aflăm că trebuie să schimbăm bateriile de teste. S-a mers mult prea mult pe ideea că merge și așa. Eu mă declar total nemulțumită de explicațiile pe care le-am primit și am senzația că ne confruntăm cu aceeași superficialitate din partea șefilor Poliției Române. Din păcate, această atitudine este o constantă și îmi pare rău că nu am putut să schimb. Am văzut că singura măsură care s-a luat, cu greu, a fost destituirea domnului Vornicu, șeful direct al polițistului. Dar ce s-a întâmplat cu dosarul din 2016? Din explicațiile de aseară a lipsit o explicație esențială și această întrebare cum de nimeni care avea atribuții de cunoaștere a personalului nu s-a sesizat în urma fotografiilor făcute publice. Din explicațiile primite am înțeles că este un caz izolat. Probabil este un caz izolat, dar este un caz cu repetiție. Explicațiile de aseară le apreciez lacunare și această situație îmi dă convigerea că nu se vor putea realiza schimbări în sistem, cel puțin nu în actuala formulă. Am trimis puțin mai devreme premierului propunerea de destituire din funcție a șefului Poliției Române, Bogdan Despescu”, a declarat Carmen Dan.

Bogdan Despescu, este un protejat a lui Mihai Tudose, al vicepremierului Mihai Ciolacu şi a Ministrului Transporturilor, Felix Stroie.

Ministrul de Interne a cerut ca şeful de la Omoruri şi de la Control Intern din cadrul Brigăzii Rutiere, să facă un pas în spate.

Poliţistul Eugen Stan, care a agresat sexual doi copii în urmă cu câteva zile într-un lift din Capitală, era protejat de ani de zile de mai mulţi şefi din Poliţia Română. Pedofilul avea antecedente, dar dosarele lui erau muşamalizate de poliţişti şi procurori.