Scandal de proporții în justiția din România. Livia Stanciu, președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție a acuzat-o în mod mincinos pe Mariana Rarinca că o șantaja și din această cauză, femeia a stat șase luni după gratii.

Din cauza denunțului calomnios formulat în iunie 2014, la DNA, de Livia Stanciu, nimeni alta decât prima judecătoare a României care deține funcția de Președinte al Curții Supreme, cea mai înaltă instanță de judecată din România, Mariana Rarinca a stat pe nedrept, șase luni la închisoare.

Pentru că a îndrăznit să-și ceară drepturile salariale, restante, în calitate se secretară la cabinetul soțului Liviei Stanciu, Mariana Rarinca s-a ales cu șase luni de pușcărie.

Și era cât pe ce să fie condamnată și la trei ani de închisoare. Însă, până la urmă s-a făcut dreptate.

Cu DNA pe capul ei și întreg sistemul judiciar potrivnic, părăsită de avocați, Mariana Rarinca a fost nevoită să se apere singură, studiind în spatele gratiilor, codul penal pentru a-și putea formula apărarea în instanță.

Mariana Rarinca a făcut dezvăluiri incendiare joi seară, în cadrul emisiunii ”Sinteza Zilei” de la Antena 3, despre tot ce a pătimit de când a fost arestată.

Mariana Rarinca a spus că o cunoaște pe Livia Stanciu de 12 ani și că a lucrat atât pentru ea cât și pentru soțul acesteia, Andrei Stanciu, decedat în 2011.

Femeia a spus la Antena 3 că a plătit din propriul buzunar utilitățile publice de la cabinet și că a dat bani și altor clienți ai fostului ei soț, care erau nemulțumiți de serviciile oferite, doar ca să fie bine și să o protejeze pe Livia Stanciu.

Mariana Rarinca a spus că nu i-a venit să creadă când s-a trezit cu 8-9 anchetatori de la DNA și cu mascații, la poarta ei, dimineața la ora 06.00 și că a fost luată pe sus și adusă la București, ca cel mai periculos infractor.

Livia Stanciu îi dăduse în mai 2015, 500 de lei, din datoria pe care avea să i-o dea Marianei Rarinca, spunându-i că are trei carduri descoperite și că face eforturi să se achite față de ea.

O lună mai târziu, pe 4 iunie 2014, Livia Stanciu face plângere la DNA, fix în aceeași zi, Kovesi deleagă doi procurori să se ocupe de caz și tot în aceeași zi o cheamă pe judecătoare să dea declarație. Iar pe 10 iunie 2014, Tribunalul București o arestează preventiv pe Mariana Rarinca la cererea DNA, în baza unei declarații date de Livia Stanciu și a cumnatului acesteia.

Pe 30 iunie 2014, DNA a făcut rechizitoriul pe repede înainte și a trimis dosarul la Tribunalul București cu cererea expresă de a o băga la închisoare pe Mariana Rarinca.

pe 18 decembrie 2014, judecătorul Andi Malaliu de la Tribunalul București a condamnat-o pe Mariana Rarinca la 3 ani închisoare cu suspendare.

Însă, pe 20 mai, completul de doi judecători de la Curtea de Apel București, format din Risantea Gagescu şi Damian Dolache a achitat-o pe Mariana Rarinca pe motiv că fapta nu există.

Cu alte cuvinte nu a fost vorba de niciun șantaj la adresa Liviei Stanciu. Adică, șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție a făcut denunț calomnios și a mințit la DNA, doar ca să scape de datoriile pe care avea către Mariana Rarinca.

191 de zile a stat Mariana Rarinca în arest preventiv, din cauza denunțului calomnios făcut la DNA de Livia Stanciu, pe motiv că ar fi șantajat-o și că i-ar fi cerut 20.000 de euro.

În realitate, Mariana Rarinca i-a cerut doar banii de salariu și banii pentru utilități, plătiți din propriul buzunar. În total, circa 100 de milioane de lei vechi. Deci nici vorbă de 20.000 de euro și nici urmă de șantaj.

Întrebată de Mihai Gâdea dacă o poate ierta pe Livia Stanciu pentru ceea ce i-a făcut, Mariana Rarinca a spus răspicat că: NU.

Mariana Rarinca a spus că se va gândi dacă va mai întreprinde ceva împotriva Liviei Stanciu după această decizie de achitare.

Femeia a spus că prioritar acum este să își organizeze viața, întrucât a rămas și fără servici și fără mica afacere pe care o avea, din cauza închisorii făcute ca urmare a plângerii Liviei Stanciu.

Președinta Înaltei Curți a aplicat scenariul pus în practică de Mircea Băsescu cu familia Bercea Moldoal, care își cerea banii dați pentru eliberarea din închisoare a interlopului.

În locă să-i dea banii femeii, Livia Stanciu s-a dus la DNA a făcut plângere că o șantajează, sperând că astfel scapă de datoria de 100.000 de milioane de lei vechi. Așa a lucrat și Mircea Băsescu, ajutat de Traian Băsescu, prin intermediul DNA, pentru a nu le mai da celor din familia Bercea, suma de 600.000 de euro, luați ca să-l elibereze pe Sandu Anghel.

După un astfel de scandal de proporții care zguduie sistemul judiciar românesc, în mod normal Livia Stanciu ar trebui să-și dea demisia atât de la șefia Înaltei Curți cât și din magistratură, iar procurorii care au instrumentat cazul să suporte consecințele legii.