Cutremur în DNA. Koveşi a ameninţat un Inspector Judiciar cerându-i să oprească ancheta la DNA

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi este din nou în centrul unui scandal care zguduie de proporţii sistemul judiciar din România. Kovesi a chemat-o în biroul său pe inspectoarea Mihaela Focica pentur a-i cere să oprească controlul la DNA şi să nu semneze rapoartele de verificare făcute de echipa de control a Inspecţiei Judiciare.

Inregistrarea cutremuratoare a fost realizată ambiental în biroul procurorului Gheorghe Stan, inspector-sef adjunct al Inspectiei Judiciare. In data de 4 iulie 2017, imediat dupa ce la DNA a fost trimisa o echipa de control ca urmare a solicitarii ministrului Justitiei Tudorel Toader, una din cele sase inspectoare din echipa de control – Mihaela Focica  a dat fuga la seful ei, procurorul Gheorghe Stan, zis “Giani”, pentru a se plange ca a fost chemata la sefa DNA Laura Kovesi, cu care ar fi avut o discutie care i-ar fi paralizat picioarele de frica, scrie luju.ro.

Potrivit inregistrarii audio, reiese ca inspectoarea Mihaela Focica era speriata de discutia avuta, s-a plans ca i se poate face oricand un dosar penal, ca ii e teama ca are copil acasa si rate de platit la banca, ca s-a incercat spalarea creierului ei, totul cu scopul de a fi determinata sa iasa din echipa de control de la DNA. Reiese ca discutii care i-au nascut stari anxioase ar fi avut si cu “Codrut” – adica cu procurorul Codrut Olaru, membru al CSM, un apropiat al sefei DNA.

Mihaela Focica a facut parte nu doar in echipa de control de la DNA, dar a fost si in echipa cu sefa ei Adriana Pampu Romanescu in dosarul disciplinar vizand OUG 13/2017, in care procurorii DNA Marius Bulancea, Jean Uncheselu si Paul Dumitriu au fost trimisi in judecata disciplinara pentru dosarul deschis abuziv Guvernului Romaniei. Ca un facut insa, inspectoarea Mihaela Focica s-a retras din dosarul cu cei trei procurori care au incercat sa demoleze Guvernul, iar in cazul controlului DNA, unde incepuse cu dreptul, s-a rasucit cu 180 de grade raliindu-se procuroarei Elena Radescu care a pactizat cu DNA. Tocmai din cauza acestei rasuciri profesionale, inregistrarea audio pe care o publicam prezinta maxim interes public.

Culmea este ca Mihaela Focica, dupa discutia din 4 iulie 2017 in care s-a plans sefului ei ce presiuni s-au facut asupra ei in sediul DNA, discutie care l-a deteminat pe Gheorghe Stan sa intocmeasca o nota explicita despre cele relatate, nu mai recunoaste azi discutia avuta

Dupa ce in oficiosul Binomului – Hotnews a aparut la 11 septembrie 2017 informatia cum ca Focica nu recunoaste ca s-au facut presiuni asupra ei de la varful DNA, procuroarea Focica a facut o plangere la Procurorul General al Romaniei impotriva sefului ei Gheorghe Stan, negand vehement existenta discutiei din 4 iulie 2017 despre care acesta a intocmit Nota. Ghinion pentru ea, discutia dintre Focica si Gheorghe Stan a fost inregistrata, e cat se poate de vie si explicita si o redam in continuare in stenograma, cu precizarea ca puteti asculta si fisierul audio pentru a recunoaste vocile celor doi.

Iata inregistrarea si transcriptul discutiei din 4 iulie 2017 dintre procurorii Gheorghe Stan si Mihaela Focica: