Evenimentul caritabil al anului în România se va desfășura pe 19 septembrie, la ora 13.00 pe râul Dâmbovița din București, unde 5000 de rățuște din plastic se vor întrece în scop caritabil ca să strângă bani pentru copii cu hipoacuzie.

CURSA DE RĂȚUȘTE “ROTARACT TRIUMPH” are startul pe 19 septembrie, din Piața Națiunilor Unite și până la Piața Unirii, pe o distanță de 400 de metri, 5000 de rățuște din plastic se vor întrece pe apele Dâmboviței pentru a reuși, cu ajutorul celor înscriși în concurs, să schimbe viața unor copii cu afecțiuni ale aparatului auditiv.

Înainte de cursa celor 5000 de rățuște va avea loc întrecerea a 50 de rățuște gigant aparținând sponsorilor evenimentului, un spectacol plin de culoare, în care fiecare rățușcă va purta însemnele companiei sponsor.

Fondurile strânse în cadrul acestui proiect vor fi folosite pentru achiziționarea de proteze auditive performante pentru copiii hipoacuzici de vârste foarte fragede. Protezele acționează prin stimularea nervului auditiv, stopând astfel procesul care conduce la pierderea totală a auzului.

În România, aproximativ 400 de copii se nasc în fiecare an cu hipoacuzie și 15% dintre ei suferă de surditate severă. Un copil diagnosticat cu hipoacuzie nu va auzi decât foarte slab unele sunete din mediul său, ori nu va auzi deloc.

Hipoacuzia netratată conduce la incapacitatea copilului de a dezvolta limbajul verbal: pentru că nu aude sunetele din jurul său, el nu va putea nici să vorbească. Dincolo de efectele medicale, hipoacuzia are consecințe grave asupra vieții emoționale a copilului, atât la nivelul familiei – copilul nu cunoaște nici măcar sunetul vocii părinților săi, cât și la nivel social – copilul devine timid și retras, neputând să își exprime trăirile și sentimentele în cel mai firesc mod, fiind astfel captiv într-o lume a tăcerii.

Pentru mulți dintre ei, șansele de recuperare sunt foarte mari, însă condiționate de un element esențial: purtarea protezei auditive. Chiar și un copil cu surditate severă poate învăța să vorbească, dacă beneficiază de proteză auditivă și se află într-un mediu favorabil pentru recuperare.

Rotaract București Triumph invită întreaga comunitate să se implice în acest proiect prin sponsorizări, donații și participarea la concurs pentru realizarea unui scop comun: acela de a reda copiilor cel mai frumos sunet – sunetul copilăriei.

Înscrierea în concurs se face începând cu data de 6 iulie 2015, pe site-ul www.cursaderatuste.ro, o donație de 10 lei asigurând participarea la cursă cu 1 rățușcă. Câștigătorul Cursei de Rățuște beneficiază de un premiu de 1.000Euro din partea sponsorului principal al evenimentului.

Prin donația ta vei ajuta un copil să descopere lumea și să se bucure de ea!