Academia de Golf Demis Papillon dă startul celei de-a șaptea ediții a Cupei Academiei – Adline Solutions într-o locație nouă, Tracian Cliffs (Bulgaria), în apropiere de Balcic. Acesta este unul dintre cele mai spectaculoase terenuri de golf din Europa și din lume, și locul unde anul trecut s-a desfășurat Volvo World Golf Challenge, competiție care a reunit jucători din top 10 internațional. Ultimele șase ediții au avut loc în cadrul Lighthouse Golf&Resort din Balcic.

La turneul de anul acesta, 72 de jucători din mai multe țări europene și asiatice își vor disputa Cupa Academiei „Demis Papillon” și premiile în valoare de 10.000 de lei. O premieră a ediției 2015 este că locurile din competiție sunt deja sold-out, la doar cinci zile de la anunțarea perioadei de înscrieri. Astfel, în concurs vor mai putea intra jucători doar dacă unii dintre participanții deja confirmați se vor retrage. Cupa Academiei 2015 se bucură de participarea pe terenul de golf de la Tracian Cliffs a Prințului Dimitrie Sturdza și a lui Florin Segărceanu, fost jucător de tenis în top 100 ATP, în prezent, un important om de afaceri.

„Sunt mândru că turneul Academiei a ajuns, după șapte ani, la un nivel comparabil cu cele mai importante competiții de golf din Europa de Est. Interesul crescut pentru ediția din acest an care a făcut ca locurile în competiție să se epuizeze în doar cinci zile, îmi dă speranțe că golful românesc este pregătit să treacă la etapa următoare. Un pas în această direcție a fost chiar mutarea competiției pe un teren nou și unul dintre cele mai spectaculoase din lume”, precizează Demis Papillon, fondatorul Academiei de Golf.

Ediția de anul acesta, realizată în parteneriat cu Adline Solutions, companie care, din 1993, oferă soluții complete pentru producția publicitară, este împărțită pe trei divizii valorice pentru seniori, dar include și divizii pentru jucătoarele de sex feminin, începători și juniori, performanțele ultimei categorii fiind deja vizibile prin rezultatele obținute la edițiile anterioare.

„În cei șapte ani de existență, Academia de Golf a ajutat la formarea a peste 600 de jucători de golf, dintre care mai bine de jumătate sunt din România. De aceea, ne-am dorit ca și anul acesta să păstrăm categoriile de începători și juniori. A fost obiectivul nostru încă de la început și dorința lui Mihai Olaru. Mă bucur că, și anul acesta, alături de noi sunt cei de la Adline Solutions, susținători entuziaști ai golfului”, spune Demis Papillon.

Cupa Academiei „Demis Papillon” va lua startul pe 15 august a.c., la ora 08.30, și se va încheia în aceeași zi cu ceremonia de premiere a jucătorilor.

“Suntem un susținător constant al Academiei de Golf Demis Papilon și al golfului, un sport foarte frumos aflat încă la începuturi în țara noastră”, a declarat Ionuţ Şişu, director general la Adline Solutions.

Anul acesta, în cadrul evenimentului va avea loc și o licitație caritabilă în memoria instructorului de golf Mihai Olaru, fondurile strânse urmând să fie direcționate către sponsorizarea copiilor români pasionați de acest sport.

Programul competiției:

  • 30am – Primirea participanților și prietenilor Papillon Golf Academy
  • 00am – Deschiderea competiției – ediția a 7-a a Papillon Golf Academy, AdlineSolutions și Mihai Olaru Charity Tournament 2015
  • Startul pe runde al participanților la cupa 1, la fiecare 10 minutes: 3 divizii masculine și una feminină.
  • 00pm – Lecții Golf Academy (DPGA) cu instructor de nivel profesionist, la zona de practică (Driving Range & Putting Green), pentru maximum 70 de oaspeți
  • 00pm – Competiția de precizie pe green (Putting Green Competition) pentru participanții care nu sunt practicanți ai jocului de golf și pentru jucătorii de golf juniori care vor avea o competiție la cupa 18 în două runde, sub supravegherea instructorilor
  • 30pm – Gala de premiere pentru ediția a 7-a a Papillon Golf Academy și AdlineSolutions, urmată de o degustare de vinuri românești de la Crama Oprișor, la Bendida Beach