Dacă te afli în căutarea unui furnizor de găzduire web, trebuie să știi câteva lucruri. Serviciile pe care le vei alege sunt foarte importante pentru tine, deci se impune o atenție sporită în alegerea firmei cu care vei colabora. Actorii de pe piața de găzduire web sunt în număr destul de ridicat, prin urmare trebuie să știi cum vei face selecția, pentru a alege cele mai potrivite servicii.

Ce tip de găzduire web trebuie să alegi? Contează lățimea de bandă și spațiul de stocare oferit? Cum te decizi dacă o anume firmă de găzduire web îți poate oferi ceea ce ai nevoie? În continuare vom încerca să îți oferim răspuns la aceste întrebări.

Primul pas de făcut pentru a lua cea mai potrivită alegere este să îți identifici propriile nevoi. Mai exact, va trebui să răspunzi la următoarele întrebări:

  • Ce tip de website necesită găzduire?
  • Va avea site-ul nevoie și de aplicații Windows?
  • Ce nivel de trafic ar putea primi site-ul în următoarele 12 luni?
  • Va avea nevoie site-ul de software special?

Va trebui să ai un plan foarte bine structurat, prin răspuns la întrebările de mai sus și nu numai. În acest fel vei ști exact ce vrei să faci și vei putea estima viitoarele nevoi de gazduire web.

Un alt factor vital de care va trebui să ții cont la alegerea firmei de găzduire web cu care vei colabora este uptime-ul. Pentru tine, dar și pentru business-ul tău, a avea site-ul accesibil 24/7 este foarte important, motiv pentru care va trebui să alegi găzduire web pe un server stabil și puternic. Uptime-ul garantat de firma de găzduire web este de obicei afișat chiar în propriul website, iar pentru a fi sigur că ai făcut alegerea bună, optează pentru un uptime de peste 99,5%.

Numărul de domenii pentru care vei avea nevoie de găzduire reprezintă un alt factor de decizie. Cum achiziția domeniilor este foarte accesibilă, probabil vei rezista cu greu să deții doar unul. Pentru a le putea găzdui însă pe toate, vei avea nevoie și de spațiu suplimentar, motiv pentru care va trebui să alegi un cont de găzduire web care îți va permite adăugarea mai multor domenii.

În cazul în care site-ul sau site-urile pentru care cauți găzduire aparțin sferei e-commerce, va trebui să cauți și caracteristicile specifice de care ai nevoie. Mai exact, va trebui să te asiguri că ți se va oferi certificare SSL, IP dedicat sau posibilitatea de a instala foarte ușor un software dedicat business-ului tău.

Nu în ultimul rând, va trebui să alegi o firmă de găzduire web care va face backup regulat la site și care îți oferă un panou de control și administrare ușor de utilizat, cu toate funcțiile de care ai nevoie.

Ținând cont de aspectele anterioare, cel mai important nu este neapărat să găsești cel mai bun hosting din lume. Trebuie să știi exact ce îți dorești de la furnizorul de găzduire web, pentru a putea găsi compania care se potrivește perfect nevoilor tale.