Ce este bine de știut despre endoscopia spinală? Unde poți efectua această operație unică în România și de ce este atât de apreciată? Iată mai multe informații!

Endoscopia spinală este o procedură chirurgicală modernă care se folosește pentru tratarea mai multor afecțiuni, printre care și hernia de disc. Această intervenție este diferită de celelalte intervenții chirurgicale pentru că este foarte sigură și minim invazivă. Operația nu distruge părțile moi ale zonei afectate (tegument, ligamente), folosindu-se o incizie foarte mică de doar 8 mm. În cazul endoscopiei spinale sângerarea este minimă, așadar fluxul sanguin nu va fi aproape deloc afectat.

Acest tip de operație este singurul care nu prezintă nici un risc și de asemenea, cicatricile postoperatorii sunt foarte mici. Recuperarea după o astfel de operație se face rapid, fără perioade îndelungate de repaus.

Dacă încă nu ați auzit foarte multe despre acest tip de intervenție, este datorită faptului că este o procedură nou păstrunsă în țara noastră. La nivel mondial, endoscopia spinală este una dintre cele mai căutate intervenții datorită caracteristicilor sale specifice.

În momentul actual, puține clinici din țara noastră se ocupă cu vindecarea pacienților prin endoscopie spinală. Una dintre acestea este clinica Arca Life, cea care dispune de tehnologii de ultimă generație și de medici specializați în intervenții chirurgicale endoscopice.

Hernia de disc poate fi tratată prin endoscopie?                                   

Ei bine, răspunsul la această întrebare este categoric, DA! Endoscopia spinală este cea mai modernă tehnică care poate trata hernia de disc și este superioară oricărei intervenții chirurgicale folosită în acest sens.

În cadrul clinicii Arca Life oricine poate beneficia de endoscopie spinală indiferent de tipul sau gravitatea afecțiunii. Există două tipuri de intervenție endoscopică, în funcție de zona afectată de hernia de disc:

  • CESSYS – este endoscopia spinală care are rolul de a trata hernia de disc apărută în zona cervicală;
  • TESSYS – este endoscopia spinală care are rolul de a trata hernia de disc apărută în zona lombară.

Așadar, dacă ai neplăcuta plăcere de a te confrunta cu o hernie de disc cervicală sau lombară, poți apela cu încredere la serviciile clinicii Arca Life pentru a scăpa de senzațiile neplăcute de durere și pentru a te întoarce cât mai rapid la viața ta obișnuită.

Cât durează intervenția?

Atunci când ne pregătim pentru o intervenție chirurgicală suntem predispuși să ne gândim la faptul că o să ne aflăm foarte mult timp sub anestezie și că nu ne vom întoarce acasă prea curând. Din cauza acestor două aspecte apare senzația de teamă iar în unele cazuri operațiile sunt un adevărat calvar pentru noi toți.

Endoscopia are calitatea de a ne scăpa de toate aceste  griji și gânduri care ne apasă înainte de operație, pentru că intreaga intervenție este foarte rapidă și toți pacienții se intorc repede acasă. De regulă, operația de hernie de disc prin endoscopie nu durează mai mult de 2 ore iar pacienții care au suferit intervenția se pot intoarce acasă după 24 de ore, nefiind nevoiți să rămână internați perioade mai lungi de timp. Astfel, teama de a te afla sub anestezie mult timp și de a sta spitalizat vor fi complet eliminate.

Cât durează recuperarea?

O altă teamă cu care pacienții se confruntă frecvent este teama că nu vor mai putea să fie niciodată la fel ca înainte de apariția afecțiunii. De multe ori, intervențiile chirurgicale îi supun pe pacienți la perioade lungi și dificile de recuperare, ceea ce conduce de multe ori la schimbarea totală a stilului de viață.

Endoscopia, spre deosebire de metodele clasice, nu necesită perioadă de recuperare îndelungată deoarece este o operație minim invazivă iar incizia este foarte mică. Este adevărat faptul că pacientul trebuie să aibă o perioadă de relaxare în care să nu depună efort fizic mare, însă nu este nevoit să stea în pat. Coloana vertebrală își recapătă foarte repede mobilitatea după endoscopie, deci pacienții se pot mișca fără probleme.

Endoscopia este o metodă potrivită pentru persoanele care vor să scape de afecțiuni și să își recapete forțele rapid.