Un instalator sanitar autorizat este un specialist în asamblarea sistemelor de apă și canalizare din apartamente și case. Domeniul de activitate include, de asemenea, instalarea de aparate și dispozitive sanitare și efectuează lucrări de întreținere și service la toate facilitățile sanitare.

Instalatorii lucrează în companii de toate dimensiunile, pe șantierele de construcții sau în propriul său atelier. Un instalator al unui punct termic este responsabil pentru asigurarea că apa rece și caldă este furnizată corespunzător în apartamentele de bloc, în conformitate cu liniile directoare aplicabile. Procedând astfel, instalatorul sanitar aduce o contribuție importantă la sănătatea și bunăstarea rezidenților. De asemenea, un instalator Bucuresti autorizat poate fi solicitat pentru a satisface nevoi importante, cum ar fi instalarea de mașini de spălat, mașini de spălat vase, dispozitive de filtrat apa, sau în probleme cu sistemul de canalizare. Termenul „sanitar” își are locul în special în baie. Tehnologia sanitară este tot ceea ce este bun pentru igienă și sănătate. Un instalator sanitar de sisteme pentru instalații sanitare, de încălzire etc. are grijă de baie și bucătărie și nu numai.

Ce facilități sanitare există?

Ceea ce folosim adesea în sectorul privat sunt obiectele sanitare. Aceste instalații sanitare pot fi, de exemplu, țevi și conducte pentru cadă sau duș, dar și lavoarul în sine, vasul de toaletă, pisoare și bideuri. Deoarece sunt adesea realizate din ceramică sau porțelan, această parte a instalațiilor sanitare este numită și ceramică sanitară. În plus, conductele sunt de cea mai mare importanță în acest domeniu. Tot ceea ce alimentează apă într-o casă face parte din zona sanitară. Dacă se vor monta țevi noi sau se renovează rețeaua existentă, este foarte important să se cunoască diametrul corect al acestora. Dacă sunt prea mici, presiunea apei scade rapid în cazul utilizării mai multor conexiuni, iar dacă sunt prea mari, costurile cresc inutil și debitul scade.

Ce face instalatorul?

Un instalator autorizat lucrează, în general, la tot ce se află în fața punctului de extracție (de ex. chiuvetă). În baie, aceasta include, în special, conductele de apă, care sunt adesea ascunse în spatele panourilor din zona căzii, dar și conductele de sub chiuvetă. Eșecul poate duce la deteriorarea conductelor de apă, care în cel mai rău caz pot deteriora pereții din jur. Cu toate acestea, nu numai instalarea incorectă poate duce la explozii de țevi. Materialele învechite, defectele de fabricație și coroziunea pot fi, de asemenea, motive pentru aceasta, precum și dacă conducta de apă este deteriorată în timpul altor lucrări de construcție. Oricum ar fi, această problemă trebuie rezolvată imediat de un instalator autorizat. În caz contrar, scurgerea apei duce la deteriorare, în special în încăperile în care conducta este spartă. Petele de mucegai și creșterea dimensiunii acestora pot fi, de asemenea, cauzate de o conductă spartă în planșeu. Într-un astfel de caz, este esențial necesar să apelezi la serviciile unui instalator sanitar pentru a evita daunele majore.

Ce legătură are instalația sanitară cu încălzirea?

Termenul „sanitar” apare adesea și în domeniul tehnologiei de încălzire. Un instalator București are cunoștințe de bază în cele trei domenii de igienă, încălzire și aer condiționat. Elementul de legătură aici sunt conductele. Încălzirea înseamnă și montarea, întreținerea și repararea acestora. Pentru aceasta sunt necesare diverse tehnici: lipire, sudare, presare, înșurubare, îndoire. Instalatorii știu, de asemenea, exact când și ce material trebuie utilizat pentru conducte. Acest lucru este deosebit de important în sectorul încălzirii, deoarece face diferența atât în ​​ceea ce privește izolația, cât și în caz de accidente (de exemplu, incendii), indiferent dacă sunt conducte de cupru, oțel sau plastic. Doar un instalator autorizat poate da sfaturi profesionale și poate interveni în astfel de cazuri.