Spirulina este cunoscută de strămoșii noștri încă din cele mai vechi timpuri, beneficiile sale pentru sănătate fiind destul de numeroase. Ține la distanță îmbolnăvirile, întărind sistemul imunitar, are grijă de pielea ta și astfel te protejează de acnee, previne apariția diabetului și tratează anemia.

Acestea sunt câteva dintre cele mai cunoscute beneficii ale spirulinei pentru sănătate și datorită acestor proprietăți aceasta algă a devenit atât de populară. De-a lungul timpului s-a demonstrat că spirulina este un produs adjuvant în curele de slăbire, fiind un remediu naturist cu numeroase proprietăți. Ca atare, nu este nevoie să te înfometezi, ci să ai grijă la alimentația ta zilnică, să încerci să renunți la dulciuri, prăjeli și făinoase, să te hidratezi cu minim 2 litri de apă pe zi și să faci mișcare. Și tuturor acestora trebuie să le adaugi produse naturiste din spirulină, contribuind la scăderea în greutate fără prea mult efort, accelerând metabolismul și contribuind la arderea grăsimilor.

Reduce pofta de mâncare

Spirulina face parte din categoria microalgelor, ce se găsește pentru consum sub diverse forme, praf, capsule, fiind prezentă aproape în toate farmaciile sau în magazinele online cu produse bio. În primul rând spirulina ajută la slăbit pentru că scade apetitul celor ce doresc să scape ușor de kilogramele în plus. De aceea, este bine să fie consumată mai înainte de fiecare masă, cu jumătate de oră înainte. Prin diminuarea poftei de mâncare vei consuma mai puține alimente și în acest fel vei avea un aport de calorii mult mai mic, contribuind astfel la scăderea în greutate. Nu este necesar să te înfometezi, ci trebuie să ai în vedere administrarea unor doze de spirulină recomandate de specialiști și astfel pofta de mâncare va dispărea, ținând astfel în frâu poftele și mai ales caloriile.

Oferă multă energie organismului

Nu trebuie să îți închipui că dacă vei mânca mai puțin te vei simți fără vlagă, ci din contră spirulina are grijă de doza de energie de care ai nevoie în fiecare zi. Unii dintre noi am fi tentați să credem că fără prea multe calorii consumate în timpul meselor copioase, organismul ar putea avea de suferit. Cu toate acestea, spirulina contribuie la menținerea vitalității organismului, grație vitaminelor și mineralelor pe care le conține, dar și datorită clorofilei și grăsimilor sănătoase, Omega 3.

Ia spirulină și contribui la detoxifierea organismului

Chiar dacă plănuiești să ții o cură de slăbire trebuie să iei în calcul că vei avea nevoie de o cură de detoxifiere pentru a te menține sănătos. Cu ajutorul spirulinei poți fi sigur că efectul va fi cel așteptat. Un conținut mare de clorofilă contribuie la eliminarea toxinelor din organism, iar acest lucru nu poate fi decât benefic atunci când ne gândim că ne dorim să slăbim sănătos.

Spirulina și dieta sănătoasă

Nu considera că o doză de spirulină îți este suficientă în fiecare zi și că poate înlocui alimentația zilnică. Aceasta, deși are numeroase efecte benefice pentru curele de slăbire nu poate avea decât un rol de adjuvant în procesul de slăbire. Va trebui să mănânci echilibrat, sănătos și să scoți din dieta zilnică toate acele alimente care te-ar putea îngrășa, precum grăsimile, dulciurile și făinoasele și să le înlocuiești cu fructe și legume din belșug. Chiar dacă vei lua zilnic spirulină în procesul tău de slăbire, trebuie să te aștepți că este posibil ca scăderea în greutate să fie un proces lent și mai ales un lucru conștient. Doar în acest mod vei reuși să înțelegi de ce este atât de important să mănânci sănătos, formându-ți din obiceiurile alimentare dobândite în această perioadă un stil de viață.

Foto: pixabay.com