Cum se folosește siropul de arțar în bucătărie

Atunci când vrei să trăiești sănătos, printre principalele schimbări pe care trebuie să le faci este să umbli puțin și la stilul tău alimentar. Prăjelile, mezelurile, semi-preparatele, fast-food, produsele de patiserie și dulciurile din comerț ar trebui să dispară din dieta ta zilnică. Și, mulți dintre noi suntem dispuși să facem multe sacrificii, dar când vine vorba despre ”ceva dulce și bun”, cam dăm înapoi.

 

Renunță la zahăr și înlocuiește cu sirop de arțar!

 

Pentru că totuși viața ar fi mult mai plictisitoare fără un dulce delicios alături, dacă vrei o alternativă sănătoasă, avem pentru tine o soluție: sirop de artar. Este o excelentă metodă de a înlocui zahărul din stilul tău alimentar și, în plus, siropul de arțar mai este recunoscut ca având și o mulțime de efecte benefice pentru organism. Ceva normal dacă ne gândim că este o excelentă sursă naturală de minerale, vitamine și antioxidanți de care organismul are nevoie pentru a funcționa așa cum trebuie.

 

Cum gătești cu siropul de arțar

 

Orice prăjitură pe care o pregăteai până acum cu zahăr alb sau poate brun poate fi acum preparată mult mai sănătos, cu ajutorul dat de siropul de arțar. Dacă nu știai, trei sferturi de cană de sirop reprezintă alternativa sănătoasă la o întreagă cană de zahăr. Este și normal, deoarece acest sirop este mult mai dulce decât zahărul și chiar are și mai puține calorii. Dar, cu toate acestea, chiar dacă este o alternativă mult mai sănătoasă, dulciurile trebuie consumate cu moderație, mai ales dacă vrei să mai elimini și din excesul ponderal.

 

Beneficiile siropului de arțar

 

Există numeroase beneficii ale siropului de arțar, care se dovedește nu doar un ingredient de nelipsit din bucătăria ta, ci și un remediu pentru multe afecțiuni.

 

O inimă sănătoasă

 

Deliciosul sirop de arțar este benefic și atunci când îți dorești să ai o inimă sănătoasă. Astfel, printre vitaminele și mineralele conținute, acest lichid reprezintă o excelentă sursă naturală de potasiu și zinc. De aceea, consumat în mod regulat, siropul de arțar se dovedește un aliat de nădejde în prevenirea afecțiunilor cardiace.

 

Scade riscul de a suferi de cancer la prostată

 

După o anumită vârstă, o mare parte dintre bărbați sunt afectați de problemele cu prostata. Aici intervine salvator, din nou, zincul despre care aminteam mai sus. Acest mineral este asociat cu mențiunea sănătății organelor de reproducere masculine și a sistemului reproductiv. Mai exact, se pare că prin conținutul său de zinc, siropul de arțar devine o metodă delicioasă de a ține deoparte cancerul de prostată. Sună chiar bine, nu?

 

Un sistem imunitar puternic

 

În afară de zinc, siropul de arțat conține și mangan, responsabil printre altele și de un sistem imunitar puternic. Ce poate fi mai bun decât să reușești să îți întărești sistemul imunitar în mod natural, fără medicamente, doar cu ajutorul alimentației sănătoase. Și, pentru că tot a venit vorba despre un stil alimentar sănătos, este de la sine înțeles că siropul de arțar trebuie să se regăsească în el, da?

 

Cum să alegi cel mai bun sirop de arțar

 

Există mai multe tipuri de sirop de arțar, așa că poate fi destul de copleșitor să știi pe care să îl alegi. Avem, din fericire, câteva informații în acest sens. Astfel, dacă ai nevoie de el pentru a da un gust mai bun înghețatei de casă sau pentru a îndulci ceaiul, siropul de arțar cu o aromă mai blândă este cel mai bun, respectiv cel de tipul A. În schimb, cel mai închis la culoare, tipul D, este pur și simplu delicios pentru un mic dejun cu clătite americane sau vafe. Oricum ar fi, este pur și simplu delicios!