Avem fiecare pretentii diferite atunci cand vine vorba despre cum sa arate dormitorul. Indiferent de preferintele noastre pentru un anumit stil, cu siguranta cu totii avem in vedere indeplinirea principalei conditii specifice acestei camere, respectiv sa ne ofere relaxare si odihna de fiecare data cand ne retragem in acest spatiu.

Si nu este vorba doar despre a ne asigura ca avem in dormitor un pat extrem de confortabil, in care sa ne „abandonam” in lumea viselor dupa o zi grea, ci de intreaga atmosfera pe care reusim sa o cream in aceasta incapere din locuinta noastra. Iar la aceasta vor contribui cu siguranta mai multe elemente, care au puterea de a transforma un dormitor banal intr-o camera plina de personalitate, in care ne vom simti minunat de fiecare data.

Astfel, o modificare indrazneata poate fi cea privind inlocuirea usii de la intrarea in dormitor cu una speciala, de exemplu o usa din sticla securizata. Exista o serie intreaga de modele pentru acest tip de usi de interior, cu sticla transparenta, opaca, in diverse culori, simple sau cu modele diverse, precum motive florale, geometrice, abstracte etc, pentru care se poate opta in functie de stilul preferat. Iar efectul va fi unul deosebit si va contribui decisiv la conturarea unei atmosfere speciale, la un aspect aerisit, un spatiu placut si care va beneficia de un plus de lumina.

De asemenea, la aspectul de camera luminoasa, primitoare, vor contribui cu siguranta tipul de perdele pe care le vom alege sa imbrace ferestrele. Din materiale fine, diafane, fluide, perdelele albe sau in nuante deschise, calde vor prelungi atmosfera primitoare din dormitor. Dar, pentru a ne bucura de un somn confortabil, este recomandat, indiferent de designul interior gandit pentru aceasta camera, sa nu renuntam la draperii, pentru a reduce din lumina soarelui, cand aceasta devine deranjanta.

Un alt element de atractie poate fi o veioza cu un design deosebit, care sa ne indemne seara sa citim cateva pagini dintr-un roman, inainte de culcare. Putem alege o veioza in ton cu decorul dormitorului sau, dimpotriva, o adevarata pata de culoare, in cazul in care piesele de mobilier, covorul si nuantele in care sunt zugraviti peretii camerei pastreaza aceeasi nota.

Totodata, un tablou care sa evidentieze un peisaj spectaculos, menit sa ne odihneasca privirea, sa ne detensioneze  si sa ne indemne la relaxare poate fi o alta piesa de rezistenta a dormitorului.