Au trecut primele zile de toamnă și chiar dacă temperaturile rămân în continuare destul de ridicate, ar fi bine să îți pregătești din timp mașina pentru condusul în condiții de iarnă. Iată ce ar trebui să faci dacă nu vrei să ai probleme cu mașina în momentele în care drumurile vor fi acoperite de zăpadă sau polei.

Verifică anvelopele

Înainte de toate ar fi bine verifici în ce stare se află anvelopele pentru iarnă, pe care le ai depozitate acasă, deoarece au trecut luni bune de când nu le-ai mai folosit. În cazul în care anvelopele sunt montate pe jenți, verifica atât starea cauciucurilor, cat și a jenților. Când vine vorba de verificarea anvelopelor de iarnă, poți începe cu martorii de uzură, care sunt niște indicatori aflați la baza canelurilor benzii de rulare. Dacă martorii de uzură sunt sub 4 mm, înseamnă ca anvelopele tale sunt extrem de tocite și ar fi indicat să-ți cumperi unele noi. Pe lângă martorii de uzură, verifică starea cauciucurilor, care ar putea să prezinte urme de îmbătrânire, gâlme sau tăieturi.

În legătură cu jențile, asigură-te că ele nu sunt deformate, lovite sau fisurate.

Dacă apreciezi că eventualele problemele ale cauciucurilor de iarnă sau ale jenților nu pot fi rezolvate la un service auto, cel mai simplu ar fi să intri pe un magazin online și să-ți cumperi niște produse noi. Anumite magazine online care comercializează anvelope de iarnă au în oferta lor cauciucuri la prețuri mai mici decât de obicei.

Ia în calcul o vizită la un service

Mergi la un mecanic sau la un service auto înainte de venirea iernii, ca să te asiguri că totul funcționează așa cum trebuie și că mașina ta este pregătită să dea piept cu temperaturile scăzute și cu drumurile dificile. Instalația de climatizare, diverse filtre, anvelopele, jențile, bateria și frânele sunt câteva dintre cele mai importante elemente ale mașinii tale pe care ar trebui să le verifici prin intermediul unui specialist.

Cumpără produse specifice

Alege să achiziționezi din timp câteva produse care s-ar putea să se dovedească extrem de utile pentru condusul pe timp de iarnă, precum ar fi lanțurile pentru anvelope, soluțiile pentru degivrare, antigel, o lopată pentru deszăpezire, o mătură, o racletă, un sac cu nisip și un sac cu sare.

Sursa foto: pixabay.com