În așteptarea sărbătorii de Black Friday, care de câțiva ani i-a cucerit pe români, obiceiurile lor de consum ies la iveală. Știm deja că românii iubesc prețurile reduse și preferabile, așa că atunci când Black Friday e în plină desfășurare, ne putem aștepta la orice.

Pentru că ne place să mergem în magazin cu temele făcute, astfel încât să putem face diferența între reducerile reale și diversele tertipuri la care apelează unii comercianți, anul acesta folosește mijloacele potrivite de cercetare, pentru ca Black Friday să te găsească pregătit.

Cataloagele online sunt confortabile când vine vorba de o cercetare temeinică. Dacă știi din timp prețurile, nu riști să te lași păcălit. Kimbino.ro este un astfel de site cu cataloage online care facilitează cumpărăturile la prețuri reduse. Kimbino ajută la realizarea unei imagini de ansamblu asupra pieței. De pildă, în catalogul  Media Galaxy Black Friday 2019, puteți accesa prețurile electrocasnicelor mult visate și le puteți compara cu cele ale altor magazine de electrocasnice, pentru ca Black Friday să vă găseasca pus în temă. Când vine vorba de produse importante și costisitoare, o astfel de imagine de ansamblu asupra prețurilor din diferite magazine, înainte și după renumita Vinere Neagră, ne poate ajuta să economisim chiar și sute de lei. Astfel puteți afla, de pildă, dacă la magazinele competitoare prezintă prețuri mai mici decât găsiți în Media Galaxy catalog online.

Reduceri de Black Friday nu mai sunt de mult doar la produse electrocasnice, cel puțin în aplicarea românească a conceptului. Putem găsi în această perioadă reduceri chiar și la cele mai neașteptate produse sau servicii. Aproape toți comercianții s-au alăturat mișcării și au început să pregătească materiale și oferte promoționale.

De pildă, gigantul jucăriilor, Jumbo, a pregătit un astfel de  catalog Jumbo Black Friday 2019. Cu toate acestea, ofertele pot fi verificate doar comparându-le cu restul anului și cu alte magazine competitoare pe un anumit domeniu. Datorita Kimbino puteți face această evaluare cu ușurință, răsfoind diversele cataloage online.

De exemplu, este posibil ca prețurile de Black Friday de la Jumbo, în aria obiectelor pentru casă, să nu fie cu mult mai mici decât ofertele Pepco din tot timpul anului, la aceeași categorie de produse. Deși vorbim despre o categorie de produse în general accesibile în ambele magazine, avem tendința de a cumpăra mai mult de la magazinul care anunță faptul că va avea oferte de Black Friday. Exemplul se verifică doar răsfoind și un catalog Pepco, în paralel cu Jumbo catalog de Black Friday.

Ideea ca „eu cumpăr mai ieftin de Black Friday, decât în tot restul anului” este extrem de populară printre majoritatea românilor. În realitate, ideea unei zile dedicate promoțiilor, care în mod oficial, în Statele Unite se desfășoară în perioada 29 sau 30 noiembrie, a început cu un scop ceva mai simpatic. Această zi de oferte la electronice și electrocasnice le oferea oamenilor șansa să cumpere cadouri de Crăciun pentru cei dragi la prețuri reduse. Black Friday este imediat după Ziua Recunoștintei (28 noiembrie), moment în care americanii dau oficial startul perioadei de așteptare și pregătire pentru Crăciun, inclusiv cumpărarea cadourilor.

Pentru români, reducerile sunt bune, indiferent de perioada anului sau ocazie, așa că Black Friday este un adevărat motiv de sărbătoare.