Dacă ai poposit cel puțin o dată în București în ultimul timp, probabil ai remarcat deja o nouă tendință în materie de cazare. La fel ca și în marile orașe ale lumii, în capitală este disponibil serviciul de închiriere in regim hotelier. Presupune închirierea unei locuințe, după caz un apartament sau garsonieră, ce va deservi drept unitate de cazare.

Față de clasica obișnuință a multora de a beneficia de cazare la hotel, posibilitatea de inchiriere regim hotelier in Bucuresti este avantajoasă prin multitudinea de dotări, la un preț greu de egalat. Condițiile de cazare nu diferă cu mult față de cele clasice, întocmai pentru a oferi oaspeților încrederea de care au nevoie, siguranța pe care o caută. Totul se stabilește din timp, cu rezervare, există un contract la mijloc care include detaliile despre colaborare.

Ce este însă diferit? Aici se include lipsa de recepție, căci nu te așteaptă nimeni la sosire sau la plecare. Pentru cei care doresc să se ferească de agitație, pentru cei care pun mare preț pe intimitate aici este vorba de dorința de a fi mai liberi și mai bine integrați în peisajul în care au ajuns. Practic nimic nu îi dă de gol că sunt oaspeți, turiști în capitală sau nu.

Diferit este și confortul. Este pus la dispoziție un apartament complet sau garsonieră, după caz cu una, 2 sau 3 camere. Cu baie și bucătărie complet utilate și dotate, cu standard de confort, locațiile alese pentru a fi închiriate în regim hotelier nu sunt simple coincidențe. Sunt apartamente ce se înscriu în rândul locațiilor moderne, ce oferă nu doar relaxare, confort sporit, ci și priveliști cuceritoare și amplasare strategică.

De fapt, ce își poate dori un turist, un oaspete când se cazează? Să aibă de toate la îndemână. Atunci când o unitate de cazare oferă acces comun la unele zone există inconvenientul legat de orar, de intervale de timp când se pot folosi unele electrocasnice. Nu același lucru se poate spune despre închirierea în regim hotelier. O bucătărie disponibilă oricând, cu tot ce este necesar în ea sună a mai mult decât un simplu răsfăț. Dacă nu se dorește un spațiu extins, o garsonieră va fi de preferat.

De asemenea, oricât de activ ar fi un oaspete, acesta își va dori să aibă în apropiere unele puncte de interes: cele turistice desigur, însă mai mult decât acestea accesul către mijloace de transport, locații pentru distracție sau pentru a servi masa sunt nevoi de zi cu zi în orice vacanță. De aceea, închirierile în regim hotelier presupun adesea locații pe marile bulevarde, zone bine cotate, ce au în apropiere tot felul de locuri de interes.

Costurile la închirierile în regim hotelier

La prima vedere, astfel de opțiuni sunt mai scumpe. În fapt, acestea ajung să fie mai rentabile la capitolul prețuri, condiții oferite, față de alte opțiuni de cazare. Spre exemplu, în funcție de numărul de nopți de cazare, agențiile de profil scad prețul; devine chiar mai avantajoasă închirierea pe termen lung. O agenție de acest gen din capitală își începe prețurile cu pragul de 30 de euro pentru cei care doresc mai mult de 15 nopți. În orice caz, noaptea de cazare nu depășește 40 de euro – pentru o garsonieră – indiferent câte nopți sunt dorite.

Dacă la asta socotim și faptul că cei cazați nu mai au nevoie de alte lucruri aduse sau cumpărate, nici măcar cele de minimă igienă sau lucruri utile în rutina zilnică – veselă, produse de curățat etc. – conchidem că un minim de efort, o alegere bine gândită echivalează cu un cost rentabil când la mijloc este vorba despre închirierea în regim hotelier.

Avantajele nu se opresc aici. Pentru cei care călătoresc cu familia, este cu atât mai confortabil ca un apartament să le fie loc de cazare, mai benefic îndeosebi pentru cei mici. Schimbând registrul însă păstrând ideea de grup, cei care călătoresc cu prietenii pot de asemenea să aleagă o astfel de variantă de cazare. Costurile se împart, locația este generoasă ca spațiu și permite mai multe locuri de dormit – spre exemplu camerele de zi pot dispune de canapele extensibile.

Una peste alta, inchirierea în regim hotelier devine tot mai populară și se înțelege de ce.