Industria modei este una dintre cele mai murdare și zeci de mii de tone de haine ajung în depozitele de deșeuri în fiecare an. Vestea bună este faptul că, după prăbușirea clădirii a fabricii de îmbrăcăminte din Bangladesh în 2013, în care croitoresele au lucrat în condiții inumane timp de câteva ore fără salarii adecvate, fast fashionul a început să cadă și slow fashion a început să ia amploare.

Slow fashion, care în traducere înseamnă moda lentă, este viitorul industriei modei. Dar dacă aveți un dulap supraaglomerat și lucrurile în el nu sunt aranjate corespunzător, vă vom sfătui cum să sortați și cum să aranjați lucrurile din garderobă.

Aranjarea hainelor în funcție de anotimp

Un aranjament foarte practic și în același timp simplu de haine în garderobă este aranjarea hainelor în funcție de anotimpuri. Hainele care pot fi folosite în mai multe sezoane, precum ar fi blugi skinny, tricouri cu mâneci lungi din bumbac de calitate, dar și pantaloni de tip țigară, să le puneți în rafturile disponibile, astfel încât să le aveți mereu la îndemână.

Haine precum rochii, fuste sau bluze alegeți să le puneți în secțiunea de agățat. Vă recomandăm să aranjați haine în secția de agățare în funcție de tipul de îmbrăcăminte – bluze una lângă alta, fuste una lângă alta, rochii una lângă alta. Mai multe dame își sortează, partea de agățare în funcție de culoare. Depinde doar de dvs., care dintre aceste modalități de aranjare alegeți. Diferite materiale vor fi amestecate în secțiunea de agățare, dar și în rafturi. Unele material textil nu sunt dificile la îngrijire, dar unele sunt. De exemplu, materialul de In, este un material de calitate, dar care nu este elastic, ceea ce duce de fapt la procesul de șifonare.

Hainele de sezon actual să le păstrați pe rafturile disponibile și hainele din afara sezonului așezați în rafturile superioare ale garderobei. Ori de câte ori se schimbă sezonul, așezați haine care nu mai sunt actuale în partea superioară a garderobei.

Sortarea garderobei de damă

Fiecare damă dorește uneori să își cumpere haine noi. Dar de multe ori constată faptul că, nu are unde să pună aceste haine. În garderoba damelor și a bărbaților, ar trebui să domine materialele din bumbac, dar nici inul, modalul sau lyocellul nu ar trebui să lipsească din garderobă.

Dar cum să începeți să sortați haine? Vă recomandăm să scoateți toate hainele din garderobă. Dacă veți avea deja hainele scoase, sortați-le în funcție de haine pe care le purtați în mod regulat, în haine care vă plac, în haine pe care le purtați ocazional și în haine pe care nu le purtați. Multe dame urmează așa-numita garderobă de tip capsulă, care este formată din câteva piese de înaltă calitate, ușor de combinat, rezolvând astfel problema cu ce să vă îmbrăcați.

Hainele pe care le purtați regulat puneți-le înapoi în dulap. Haine pe care nu le purtați deloc, sau pe care le-ați purtat doar de câteva ori, fie le vindeți printr-un bazar pe internet, sau le donați Asociației Civice, fie le oferiți pe SWAP.

Și cum rămâne cu hainele pe care le purtați doar ocazional? La aceste haine trebuie să vă gândiți dacă pot fi ușor combinate cu hainele pe care le aveți în garderoba dvs. Dacă da, vă recomandăm să întoarceți hainele în dulap. Dacă nu, încercați să le vindeți sau să le oferiți cuiva.

Sursa de imagine:

Nattakorn_Maneerat / Shutterstock.com