Fie că am făcut un snowboarding în Munții Carpati, dacă ne-am aplecat intr-un mod greșit sau am ridicat ceva puțin prea greu, durerile lombare pot fi o problemă serioasă.

Dacă vă luptați cu durerea de spate, este bine să știți că majoritatea oamenilor suferă de dureri de spate la un moment dat în viața lor și, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), acesta este unul dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii încep terapia fizică.

Cronologia durerii de spate

Cu orice tip de rănire, corpul tău va ști ce să facă, ceea ce este atât un lucru bun dar poate fi și rău. Corpul nostru trece printr-un proces foarte natural numit ciclu inflamator, care durează de obicei aproximativ 6 săptămâni de la început până la sfârșit. Acest ciclu, împreună cu kinetoterapia sunt piese cheie ale puzzle-ului general al îmbunătățirii starii dumneavoastra de sănătate! Să vorbim despre ce ați putea simți de la început până la sfârșit:

Săptămâna 1-2: Faza acută

Din prima zi când faci acele miscari greșite până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, după cum arată unele studii, majoritatea oamenilor vor avea inflamații. Inflamația este alcătuită din căldură, roșeață, umflături și, preferatul nostru – durerea! Acest lucru este destinat organismului nostru pentru a trimite substanțe chimice în zonă și pentru a promova vindecarea cât mai eficient posibil.

Vă puteți aștepta ca terapeutul dvs. fizic să reducă aceste simptome cât mai bine posibil! De la gheață, până la masajul țesuturilor moi, un program de exerciții de kinetoterapie, acestea vor oferi chiar niște exerciții de întindere și întărire la un nivel scăzut pentru a-ți readuce cu adevărat senzația de durere de spate la un nivel de suportabilitate normal.

Săptămâna 3-6: Faza subacută.

După cum mi-a spus odată profesorul meu, mișcarea este loțiune și exact asta vom face în această fază. Pe măsură ce intrăm în săptămânile 3-6, corpul nostru trage trupele înapoi și începe să se vindece. Acum este momentul să începi cu adevărat să te concentrezi pe mișcare. În kinetoterapie, vom începe cu întinderi ușoare și cardio și, pe măsură ce progresăm, vom începe să adăugăm exerciții de bază și de nivel scăzut, crescând treptat mobilitatea și intensitatea pentru a vă recupera și a vă simți foarte bine.

Piesa puzzle-ului

Kinetoterapia este unul dintre cele mai bune instrumente pentru combaterea durerii lombare. Cu toate acestea, aceasta este doar o piesă din puzzle. Afla mai multe despre kinetoterapia de recuperare aici: https://comoclinic.ro/kinetoterapie/kinetoterapia-de-recuperare/ Iată câteva alte sfaturi și trucuri grozave pe care le puteți face pentru a vă îmbunătăți durerile de spate:

Dormiti suficient

Durerea este o cauză principală de insomnie – dificultăți în a adormi și / sau a rămâne adormit. Un somn inadecvat poate, de asemenea, să vă înrăutățească durerile de spate. Acest ciclu vicios vă face mai dificil să dormiți restaurativ. Este nevoie de un somn suficient de restabilitor pentru ca țesuturile corpului să se vindece și să reîncarce nivelurile de energie. Dacă aveți probleme cu somnul, este important să abordați durerea sau alți factori care o cauzează.

Angajați-vă creierul

In tratamentul durerii lombare, medicii au înțeles de mult că durerea este mai complicată decât simpla senzație. Modul în care creierul tău interpretează și procesează semnalele de durere joacă un rol important în modul în care îți percepi durerea. Vestea bună este că vă puteți dezvolta abilități pentru creier pentru a reduce sau ignora unele semnale de durere. O strategie excelentă este meditația! Mindfulness și meditația, care implică de obicei respirația lentă, controlată și concentrarea minții, pot ajuta la reducerea senzației de durere. De asemenea, poate ajuta la relaxare. Vestea mai bună, puteți găsi videoclipuri online despre meditație gratuit! Dezvoltarea expertizei în tehnicile minte-corp poate face un drum lung pentru a vă ajuta să aveți un anumit grad de influență asupra durerii.

Găsiți activități care vă fac fericiți

Durerile de spate continue pot face ravagii în viața ta, afectându-ți relațiile prețuite, finanțele și capacitatea de a face lucruri la serviciu și acasă. Găsirea activităților care vă fac fericiți poate ajuta la reducerea stresului și poate ameliora unele dureri. Unele studii arată chiar că a face doar 3 lucruri care vă fac să vă simțiți bine în fiecare zi, cum ar fi să savurați o ceașcă reconfortantă de ceai sau cafea, să sunați la un vechi prieten, să vă plimbați cu câinele sau să primiți o îmbrățișare lungă de 30 de secunde de la o persoană dragă, poate face durerea mai tolerabilă. Chiar și ceva la fel de simplu ca râsul cu un prieten poate stimula endorfine care ajuta să va simtiti mai bine.

Pastrați cursul

După cum spune zicala romană, „Și ea va trece”. Te vei îmbunătăți, iar durerile tale de spate vor dispărea. Cu toate acestea, nu fără un angajament serios. Știm cu toții cât de greu este să rămâi angajat față de un obiectiv, un scop sau un stil de viață. Este imperativ să continuați să depuneti eforturi in recuperarea medicala.

Creați obiceiuri de succes

Multe dintre sarcinile dvs. curente de zi cu zi sunt de natură obișnuită. Este posibil să le fi început cu luni sau chiar cu ani în urmă. Unele dintre ele au rămas cu tine încă din copilărie. Elementul cheie este să creezi obiceiuri zilnice care te vor atrage mai aproape de obiectivul tău. Dacă sunteți conștient de obiceiurile negative, înlocuiți-le cu cele pozitive. Pentru a ilustra, când mă așez să notez de la locul de muncă, mă trezesc pierzând timpul navigând pe internet uneori. Același lucru este valabil și pentru terapia fizică și programul dvs. de exerciții fizice, trebuie să faceți treaba pentru a culege recompensele.

Dacă vă confruntați cu dureri de spate si doriti sa faceti oricare dintre mișcările de mai sus, solicitați o întâlnire cu un kinetoterapeut profesionist vizitând https://www.comoclinic.ro/kinetoterapie

Creați obiective mai mici, realizabile

În funcție de mărimea obiectivului, este recomandabil să vă concentrați asupra victoriilor mai mici care vă atrag mai aproape de obiectiv. Concentrându-vă pe victorii mai mici pe parcurs vă oferă încrederea în sine de care aveți nevoie pentru a merge mai departe. S-ar putea să dai peste rovocari pe parcurs în timpul urmăririi unor obiective mai mici. Acestea sunt lecții valoroase, deoarece vă permit să eliminați barierele înainte de a atinge obiectivul mai mare. Finalizarea programului de exerciții la domiciliu este un exemplu perfect de obiectiv mic, încercând să-l îndeplinești jumătate dintr-o zi, apoi 75% alta, următorul lucru pe care știi că îl faci o dată și chiar de două ori pe zi!