Majoritatea modelelor de ceasuri au diferite stiluri si dimensiuni diferite si pot fi purtate ca un accesoriu functional sau o piesa de bijuterie eleganta atat de barbati, cat si de femei. Desi este acceptabil sa purtati un ceas la aproape orice ocazie, exista cateva orientari de baza pentru a alege un ceas potrivit. Acest articol se concentreaza asupra modului in care tipurile de ceasuri sunt cele mai potrivite pentru o varietate de situatii, cum se potriveste un ceas la o tinuta si cum trebuie sa fie purtat un ceas in mod corespunzator.

Stim bine ca, ceasul este un accesorie indespensabil in cazul unei tinute, tocmai de aceea in continuare va prezentam cateva reguli care va vor ajuta sa aveti un look perfect.

Stil elegant-clasic

In cazul stilului elegant – clasic includem tinutele pentru evenimentele speciale, sau pe cele de birou, mai pe scurt vorbim despre tinute elegante in cazul carora se potriveste perfect un ceas elegant realizat dintr-un cadran simplu, cu afisaj analog, care poate avea incluse atat zilele saptamanii, cat si data.

Este important sa alegem dimensiunile carcasei in functie de grosimea mainilor. De exemplu:

  1. pentru o mana subtire: diametru de 37 – 39 mm
  2. pentru o mana medie: diametru de 40 – 43 mm
  3. pentru o mana groasa: diametru de peste 43 mm

Culoarea carcasei si a curelei ceasului

Culori precum roz pudrat, auriu pentru carcasa alaturi de o curea negra sau maro sunt potrivite in cazul tinutelor precum: crem, bej, sau tonuri nude.

Stil casual-elegant sau casual-sport

Stilul casual vine cu o permisivitate in combinatiile vestimentare, in asa fel incat puteti opta atat pentru un ceas simplu, cat si pentru unul mai incarcat cu un afisaj ce poate fi atat analog cat si digital.

Precizia ceasului de mana, atunci cand un trecator intreaba ora exacta, purtatorul ceasului nu ar trebui sa stea prea mult pe ganduri, sa isi caute telefonul mobil, stiind ca ceasul s-a oprit de cateva ori pana acum, ci doar sa arunce o privire pe cadran si sa raspunda prompt.

Si nu in ultimul rand stilul vestimentar al purtatorului este un criteriu important in ceea ce priveste alegerea unui ceas de mana, intrucat acesta trebuie corelat cu stilul persoanei care il poarta, dar si cu evenimentul sau contextul in care urmeaza sa fie purtat easul de mana poate fi un simplu accesoriu fashion sau un dispozitiv de mare ajutor in timpul antrenamentului fizic. Ceasurile de mana pot fi casual (care pot fi asortate oricarei tinute), sport (usoare si concepute pentru a rezista antrenamentelor fizice), clasice si fashion.

JAPORA

Pe site-ul oficial al magazinului online Japora, gasiti ceasuri atat sport, casual, cat si elegante, ceasuri de ultima generatie, la pretri imbatabile si la o calitate superioara.