obiect 3d transparent

Cum să obții un obiect 3d transparent?

Când vine vorba de produse tridimensionale, îți dorești ca rezultatul final să fie unic. Tocmai de aceea, încerci o gamă largă de culori și texturi, deja aflate pe piață. Poți utiliza diverse filamente pentru imprimante 3d pentru a găsi varianta care iese din tipare sau prezintă ceva aparte. Ți se întâmplă adesea să crezi totuși că nuanțele sunt prea comune? Obiectele 3d transparente sunt cât se poate de speciale și sunt capabile să aducă, de exemplu, un aer nonconformist locuinței tale. Obținerea unor astfel de accesorii poate fi realizată prin:

Utilizarea unui solvent special – O asemenea substanță va fi aplicată pe suprafața imprimării pentru a o netezi. Pentru desfășurarea procesului va fi utilizat un filament special. Un bun exemplu este Polysmooth care este conceput exclusiv pentru printarea obiectelor transparente. În cazul unui astfel de filament va fi utilizat etanolul. Substanța va fi pulverizată de câteva ori pe obiectul imprimat și apoi este lăsat să se usuce. Procesul de uscare poate dura câteva zile, iar rezultatul final își poate pierde din stabilitate și proprietăți mecanice. De vină este substanța folosită pentru definitivarea caracteristicilor transparente.

Metoda XTC 3d sau aplicarea unui strat de poliuretan – Procesul este destul de asemănător ca în cazul solventului. Astfel de materiale vor fi integrate în locul unde se realizează imprimarea până când devine neted și transparent. Totuși, dimensiunile obiectului rezultat vor fi complet diferite față de prototipul inițial.

Achiziționarea unei imprimante care folosește tehnologia SLA – Într-un astfel de caz, poți utiliza ca prim material rășină transparentă optic. Totuși, produsul finit este parțial transparent. Însă, pentru a-l transforma într-un obiect tridimensional perfect transparent se inițiază un proces specific. Prima etapă constă în scufundarea obiectului proaspăt printat în rășină. Astfel, toate imperfecțiunile vor fi îndepărtate și încet-încet va deveni transparent. Mai apoi, după finalizarea uscării, rășina capătă rezistență cu ajutorul expunerii la razele luminii ultraviolete. Este una dintre cele mai optime metode de a realiza obiecte tridimensionale transparente, fără a le afecta caracteristicile interne.

Așadar, trebuie să fii foarte atent/ă atunci când te decizi să obții obiecte transparente. Totodată, ar trebui să te gândești foarte bine la rezultatele finale pe care vrei să le obții.

De asemenea, alegerea tipului de dispozitiv folosit pentru imprimarea tridimensională este la fel de importantă. Însă, trebuie să iei în calcul cât costă o imprimantă 3d și bugetul pe care îl ai la dispoziție.