Dacă vrei ca motocicleta sau bicicleta ta să fie lăsate în siguranță în oraș și să eviți tentativele de furt ale unor persoane rău intenționate, cel mai bine ar fi să știi care sunt sfaturile sau obiceiurile de care să ții cont. Cum îți poți securiza deci motocicleta sau bicicleta în oraș.

Securizează mereu bicicleta și motocicleta la fiecare oprire

Chiar dacă te oprești doar câteva minute, cel mai bine ar fi să folosești mereu un sistem antifurt bicicletă.

Un sistem antifurt moto te va scuti deci de surprizele neplăcute atunci când te întorci de la brutărie sau de la farmacie, de exemplu. Câteva secunde de neatenție sunt de ajuns pentru hoții pe fază și tu să rămâi fără bicicletă sau motocicletă.

Atașează mereu bicicleta de un punct fix solid

Suportul pe care atașezi bicicleta trebuie să fie mai solid decât sistemul antifurt. Cel mai bine ar fi deci să te bazezi pe panouri de semnalizare, lampadare, semne rutiere și bineînțeles pe locurile special amenajate pentru biciclete, dacă există.

Nu ar trebui să atașezi bicicleta de garduri sau alte suporturi care sunt ușor de decupat precum un grilaj. Și chiar dacă bicicleta se află la un loc sigur și atunci ar trebui să o legi cu sistemul antifurt de un punct fix.

Acordă prioritate mai ales cadrului bicicletei

Este un obicei primordial de care să ții cont, mai ales dacă legi roata bicicletei de un punct fix, deoarece poți avea supriza neplăcută de a găsi doar sistemul antifurt. Cel mai bine ar fi să asiguri roata din față și cadrul de un punct fix. Dacă ai un sistem antifurt bicicletă integrat de cadru, se va fixa sau bloca și roata din spate.

Folosește un sistem antifurt rezistent

Cea mai bună modalitate de a descuraja un hoț este de a folosi un sistem foarte bun, foarte puternic sau chiar două, precum cele blindate pentru motociclete. Bicicletele, mai ales cele electrice pot miza pe un sistem antifurt în U.

Încearcă să multiplici sistemele antifurt

În general, cea mai bună modalitate de a te bucura de un plus de siguranță este de a folosi mai multe sisteme antifurt pentru a descuraja hoții. Atenție însă pentru a nu cădea în extreme. O folisire inteligentă a sistemelor antifurt te va ține departe de persoanele care sunt rău intenționate.

Dacă vei avea mai multe sisteme antifurt, atunci hoțul poate se va îndrepta înspre alte ținte mai ușoare. Ideea este deci de a ține departe un eventual hoț.

De asemnea ar fi util să îți marchezi bicicleta pentru a fi mai ușor de reperat atunci când aceasta este furată. Iar pentru bicicletele care au o valoare mai mare, cea mai bună idee este asigurarea lor.