Cum să îți hrănești câinele într-un mod sănătos

Atunci când iei decizia ca în viața ta să aibă loc și un cățeluș, este foarte important să te gândești în primul rând la responsabilitatea pe care ți-o asumi în ceea ce privește îngrijirea lui.

Bineînțeles, toți iubitorii de animale își doresc ca acestea să aibă o viață cât mai lungă, sănătoasă și fericită. Primul pas pentru a îndeplini aceste lucruri este să fii foarte atent la tipul de hrană pe care o să i-l oferi animăluțului tău de companie. Așa cum și noi suntem diferiți unul de altul și avem nevoi alimentare specifice, la fel și câinii au nevoie de diete echilibrate, special create pentru ei.

Mâncarea pe care i-o oferi câinelui tău este foarte importantă pentru dezvoltarea lui adecvată și sănătoasă, dar și pentru a-l avea cât mai mult timp lângă tine. Tocmai de aceea trebuie să știi cum să o alegi pe cea mai bună.

Pe piața din România sunt disponibile multe variante de formule de mâncare și aproape că este imposibil să știm dacă o alegem pe cea potrivită. Dincolo de multitudinea de arome, gusturi, forme și culori care sunt puse la dispoziție de și mai mulți producători, pentru a putea să alegem cea mai bună mâncare pentru cățelul nostru, trebuie să plecăm la drum cu un gând simplu: cumpărăm doar mâncare de calitate.

Ca să poți însă să decizi ce mâncare de câini este mai bună pentru a-ți hrăni cel mai mic dintre prieteni, trebuie să te informezi și să faci asta cu simț de răspundere.

Iată cum poți fi sigur că îți hrănești câinele într-un mod sănătos:

  1. Alege întotdeauna hrană naturală și de calitate

La fel ca în cazul nostru ar trebui să evităm pe cât posibil hrana care conține adaosuri nenaturale sau care este foarte procesată și care conține mulți aditivi artificiali, întrucât aceasta nu asigură sănătatea pe termen lung a cățelului.

Cum îți dai seama dacă o hrană este naturală?

În primul rând informându-te asupra ingredientelor pe care le conține, dar și asupra surselor de proveniență ale acestora.

O mâncare ce conține doar ingrediente de calitate sporește imunitatea, ajută la digestie, contribuie la sănătatea dentiției, conferă o blană moale și strălucitoare și are un gust foarte apreciat de câini.

O alegere excelentă pentru o mâncare naturală super premium pentru câini este Lenda. Compania are o filosofie de bază: ”hrană naturală pentru o alimentație holistică care să aducă beneficii reale vieții câinilor”, iar această filosofie este aplicată în tot proceseul de producție al mâncării. În primul rând, în toate formulele Lenda sunt folosite doar ingrediente naturale ce nu conțin organisme modificate genetic, conțin doar aditivi naturali/probiotici, nu sunt utilizați coloranți artificiali, arome sau conservanți și nu prezintă alergeni (grâu, lapte, carne roșie, soia). Materiile prime folosite (de exemplu, carnea este ingredient de bază în rețetele Lenda) prezintă aceleași calități cu cele destinate consumului uman și sunt atent selectate, verificate și testate pentru a fi siguri că produsul finit este unul premium.

  1. Respectă nevoile nutriționale ale câinelui tău

Câinii au nevoi nutritive diferite în funcție de mai multe criterii pe care trebuie să le știi dacă vrei să fii sigur că îi vei oferi o dietă echilibrată. Hrana potrivită se alege în funcție de: vârstă, talie, rasă, nivelul de activitate, reproductivitate și anumite nevoi speciale pe care ar putea să le aibă câinele tău (de exemplu poate să fie alergic la cereale sau poate să aibă probleme cu blana sau digestia).

Dozajul de nutrienți necesari, proteine, carbohidrați, grăsimi, vitamine și minerale este diferit de la un câine la altul și trebuie să îl respecți. Un câine de talie mare va avea cu totul alte nevoi decât unul mai mic, la fel cum unui adult trebuie să îi oferi mai puține grăsimi decât unui pui, care are nevoie de multe proteine.

Lenda a creat game diverse ce conțin mixuri special adaptate pentru cățeluși, câini tineri sau adulți, de talie mică sau mare sau pentru câini cu nevoi speciale (sensibilitate gastrică, alergii alimentare, etc). Formulele de hrană conțin o cantitate mare de carne, un pachet de protectori pentru articulații, dar și plante medicinale care ajută la o funcționare bună a sistemului digestiv.

  1. Ai grijă la cantitatea de mâncare pe care i-o oferi zilnic

Pentru a menține sănătatea câinelui tău este foarte important să nu îi dai mai multă mâncare decât are nevoie. Respectă întotdeauna instrucțiunile de pe ambalajele Lenda în ceea ce privește cantitatea de mâncare zilnică pe care ar trebui să i-o oferi și asta dintr-un motiv simplu: creșterea în greutate vine la pachet cu probleme de sănătate. De asemenea, recomandabil este să alternezi în procente egale cantitatea de mâncare uscată cu cea ce umedă. Lenda are în gamele sale ambele variante, iar câinele tău va avea nu nu numai o dietă echilibrată din punct de vedere nutrienți, ci și diversificată din punct de vedere gust.