Spatiul de birou este mai mult decat o simpla incapere din interiorul careia administrezi diverse activitati si documente, astfel ca acesta necesita putina atentia din partea noastra atunci cand il amenajam si desigur atunci cand vrem sa fim cat mai productivi.

Amenajarea unui spatiu de birou nu ar trebui sa se faca exclusiv in functie de tendinte, ci mai degraba acesta ar trebui amenajat in asa fel incat sa ne putem simti relaxati si creativi ori de cate ori pasim pragul acestei incaperi. Spre deosebire de alte incaperi ale unei locuinte, am putea spune ca birourile nu sunt la fel de pretentioase, ci cu cateva investitii facute in mod chibzuit, putem amenaja un spatiu de birou unde sa ne putem bucura de un plus de productivitate.

Tendintele in ceea ce priveste amenajarile interioare (unde includem desigur si spatiile de birouri) se schimba in mod regulat, astfel ca s-ar putea sa nu putem tine pasul cu toate aceste schimbari. In fond este necesar sa amenajam spatiul de birou asa cum ne place si nu neaparat in functie de tendintele actuale. Un birou amenajat in mod corespunzator nu inseamna numai mobilier specific, ci si diverse accesorii de lux pentru birou, care pot desigur schimba aproape in totalitate intreaga atmosfera din incepere.

Iata asadar cateva lucruri la care ar trebui sa fii atent atunci cand vrei sa amenajezi un spatiu pentru birou care sa te ajute sa devi mult mai productiv.

Mare atentie la contraste.
In cadrul spatiilor de birouri moderne regasim astazi diverse combinatii de culori, care mai de care mai indraznete, insa este important de retinut faptul ca alegerea si combinarea unor culori nepotrivite poate avea ca si efect exact opusul productivitatii. Exista numeroase culori si nuante aprinse care obosesc ochii foarte usor, astfel ca este indicat sa fim foarte atenti la culorile pe care le alegem si mai ales la contrastele care se creeaza intre acestea. Una dintre culorile standard in cazul spatiilor de birou este albul, culoare care se poate regasi atat in ceea ce priveste mobilierul, precum si peretii.

Alege piese de mobilier cat mai minimaliste.
Un spatiu de birou nu este un dormitor sau o camera de zi, astfel ca nu este necesar sa iti indrepti atentia inspre piese de mobilier sofisticate sau care au un design foarte complex. In general este indicat sa alegem piese de mobilier compartimentate cat mai inteligent dat fiind faptul ca adesea avem nevoie de spatii de depozitare suplimentare pentru diverse documente. Mare atentie insa la modul in care le amplasezi, este important sa le amplasezi in asa fel incat sa ai parte de cat mai mult spatiu liber.

Nu uita de clasicele accesorii de lux pentru birou.
Accesoriile pentru birou au o importanta mai mare decat ne-am putea astepta atunci cand vine vorba despre productivitate. Pe langa aportul estetic deosebit pe care acestea il au, accesoriile pentru birou ne sunt adesea si foarte utile, avand in vedere ca un suport pentru pixuri, o ascutitoare, un suport pentru cartile de vizita, dar si un suport pentru notite sunt obiecte care nu ar trebui sa lipseasca din niciun spatiu de birou.