Chiar dacă internetul a luat un avans considerabil în ultimii ani, realitatea este că televizorul rămâne o piesă de bază pentru majoritatea familiilor pe glob. De altfel, televizorul nu mai este de mult folosit doar pentru clasicele canale disponibile de la companiile de cablu. Pe TV poți vedea diferite servicii de streaming, asculta muzică, intra pe Youtube și multe altele. 

Astfel, tot mai multă lume vrea un televizor de calitate, însă, care sunt criteriile de bază de la care ar trebui să începi căutarea pentru noul tău televizor? Citește mai jos pentru a afla mai multe.

Iată cum să găsești televizorul potrivit pentru tine:

  • Alege întotdeauna un televizor smart

În ziua de azi, prețurile la televizoare au scăzut semnificativ, astfel că diferențele între unul smart și unul normal nu mai sunt atât de mari. Poți alege unul dintre televizoarele smart de la Dexo și vei putea să folosești internetul pe el, o activitate atât de esențială. Vei avea la dispoziția ta toate serviciile de streaming pentru seriale la care ești abonat, vei putea să asculți muzică, să intri pe Youtube și multe altele. Achiziționarea unui televizor smart este fără îndoială cea mai bună alegere iar beneficiile sunt clare. 

  • Alege cu mare atenție dimensiunea

Fie că îți dorești un televizor performant sau doar unul de bază, cu siguranță că primul lucru la care trebuie să te uiți este dimensiunea ecranului. Pentru a lua o decizie în acest sens, ia în calcul mai mulți factori: în ce cameră îl vei pune, în ce parte a camerei va fi plasat, care va fi unghiul, cât de aproape vrei să stai de ecran și câți oameni se vor uita constant, în același timp, la el. După aceea, încearcă să găsești dimensiunea care să se încadreze în aceste standarde, în funcție și de bugetul de care dispui, desigur.

  • Alege un televizor cu o rezoluție 4K

Rezoluția reprezintă numărul de pixeli din care este alcătuită imaginea de pe televizor. Ea este descrisă prin numărul de rânduri orizontale și coloane verticale. Cu cât ai mai mulți pixeli, cu atât vei avea o imagine mai clară, astfel că este bine să cauți o rezoluție cât mai mare. În momentul de față, cele mai multe televizoare cumpărate au 720×480 (HD) sau 1920×1080 (Full HD). Un televizor Full HD va avea o imagine excelentă și vei fi încântat de ea, însă de îndată ce vei trece la 4K, vei simți diferența și vei observa cum micile detalii chiar contează. Dacă bugetul îți permite, alege un televizor 4K pentru că aici va fi viitorul: din ce în ce mai multe filme, seriale și video-uri pe internet sunt disponibile în 4K iar multe canale TV au început deja să adauge și o variantă 4K, pe lângă cele HD. Astfel, dacă nu vrei să fii nevoit să-ți schimbi televizorul în viitorul apropiat, investește acum într-unul 4K.

Așadar, dacă vrei un televizor nou care să răspundă tuturor nevoilor tale, încearcă să ții cont de criteriile de mai sus înainte să iei decizia finală.

Sursa foto: Pixabay.com