Cum sa gasesti un apartament bun, intr-un oras mare precum Iasi

Mutarea intr-un oras mare poate fi o schimbare importanta. Nu vorbim doar despre un mic soc cultural, ci si despre o mare schimbare financiara. Una dintre cele mai mari provocari atunci cand te muti intr-o zona noua, in special un oras mare, este gasirea unui apartament accesibil ca pret. Orase precum Iasul au reputatie pentru ca au apartamente destul de scumpe. Daca te muti dintr-o zona in care banii au o alta valoarea, schimbarea poate fi destul de intimidanta atunci cand ajungi intr-un oras impozant precum Iasiul. Dar, cu putin know-how si cercetare, poti gasi cateva apartamente Iasi deosebite, adevarate bijuterii ascunse.

 

Iata cateva sfaturi de top pentru a gasi un apartamente noi Iasi la preturi accesibile!

 

  1. Discuta cu localnicii

 

Inainte de a efectua mutarea, viziteza orasul Iasi, poate de cateva ori. La fiecare vizita, discuta cu localnicii pentru a afla mai multe despre oras si pentru a primi sfaturi despre cele mai bune zone de locuit. Ceea ce vei gasi in majoritatea oraselor mari este ca acestea sunt impartite in zone sau cartiere distincte, fiecare cu propria cultura si atmosfera. Prima prioritate ar trebui sa fie restrangerea cautarilor unui anumit cartier sau doua in care doresti sa te muti, apoi cauta apartamente.

 

Cand intalnesti oameni, intreaba-i in ce cartier locuiesc si afla cat de scump este sa achizitionezi apartamente 2 camere Iasi, 3 sau 4 camere, in functie de necesitatile tale. Daca te muti pentru o noua slujba, asigura-te ca vorbesti cu viitorii colegi de serviciu. Aceasta poate fi o alta sursa buna de informatii.

 

  1. Verifica site-urile imobiliare locale

 

Site-uri precum stilimobil.ro sunt extrem de utile pentru a gasi apartamente intr-un oras nou, care sa se potriveasca bugetului tau. Poti rasfoi listele online pentru a gasi apartamente care se incadreaza in bugetul cu care te simti confortabil. Partea buna a acestor site-uri este ca iti permit sa filtrezi locuintele in functie de pret, locatie si alte optiuni pentru a te ajuta cu adevarat.

 

  1. Plimba-te prin cartier

 

Dupa ce ai decis ca doresti sa locuiesti intr-un anumit cartier, nu te baza doar pe cercetarile online. Plimba-te pe jos prin cartier. Vei vedea ce simti cand te limbi, daca esti atras cu adevarat de acea zona.

 

  1. Fii deschis la compromis

 

Probabil ca pe lista de verificare a apartamentului exista cateva elemente obligatorii, dar daca ai un buget anume, trebuie sa fii dispus sa faci compromisuri. Inainte de a te muta, trebuie sa stii ca nu vei putea obtine aceeasi valoare si facilitati pe care le aveai in apartamentul dintr-un oras mai mic. Un oras mare vine si cu costuri legate de zona.

 

Iti recomandam sa faci o lista de must-have si o lista separata de lucruri pe care ar fi bine sa le ai, dar ai putea trai fara. De exemplu, o bucatarie spatioasa poate este ceva la care nu poti sa renunti, dar o uscatorie comuna ar putea fi ceva fara de care sa poti trai.

 

In majoritatea cazurilor, costul pentru toate acele facilitati suplimentare apare in costurile taxelor adaugate. Ai putea fi surprins de cum nevoile tale se pot schimba.

 

  1. Ia in considerare sa locuiesti mai departe de centrul orasului

 

Cu cat locuiesti mai aproape de centrul orasului, cu atat va fi mai mare pretul apartamentului. Desigur, e grozav sa locuiesti aproape de centru, dar este posibil sa te razgandesti rapid dupa ce vei vedea cat de mare este pretul apartamentelor.

 

Principalul rationament pentru dorinta de a trai mai aproape de centru este locul de munca. Dar merita sa petreci inca 10-20 de minute in autobuz sau trafic pentru a economisi cateva mii de euro.

 

Fa cercetari si gaseste cartiere putin mai departe, care ofera multe facilitati pe care le-ai avea in centrul orasului, cum ar fi restaurante, activitati distractive si magazine.

 

  1. Alege un agent imobiliar

 

Este cel mai simplu mod de a gasi apartamentul dorit. Ii spui bugetul, facilitatile pe care le-ai dori si zonele / cartierele care te intereseaza si vor gasi un loc pentru tine. Te vor conduce sa vizualizezi diferite apartamente, ceea ce este foarte convenabil atunci cand esti nou in oras.